Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 20.12.2005


Mietiskelin tässä, että saisimmeko paremman pohjan keskustelulle niin, että sen sijaan, että keskustelisimme nyt suoraan eri toteutusvaihtoehdoista, puhuisimme hiukan siitä, että millaisia asioita pitää toteutua ja millaisia säilyä uudistuksen myötä. Jos näissä tavoitteissa pääsisimme edes lähemmäs yksimielisyyttä (tuskin täysin yhtä mieltä asioissa voimme ollakaan), niin lähtökohdat eri vaihtoehtojen ja niiden variaatioiden toteuttamiselle saattaisivat olla paremmat.

Markku Nissinen eritteli jo kohtalaisen hyvin omia näkemyksiään. Yritän itse tuoda esille niitä seikkoja, joita pidän tärkeinä ja joita itse haluaisi ottaa tavoitteiksi uudistukselle:

  1. Jaostojen ja aktiiviharrastuksen lehtimuotoista viestintää kannattaa kehittää. Sen saaminen laajempaakin tietoisuuteen ei olisi pahitteeksi.
  2. Eri jaostoilla, harrastusryhmilla ja erillisillä harrastusaloilla pitää olla tasapuoliset mahdollisuudet päästä näkyville.
  3. Jaostoilla (siis yhteisöinä ja Ursan toimintaryhminä) pitää olla mahdollisuus tiedottaa toiminnastaan ja julkaista tuloksiaan.
  4. Aktiivisilla jaostojen jäsenillä pitäisi edelleenkin olla ilmainen tai hyvin edullinen mahdollisuus vastaanottaa tiedotusta ja palautetta jaostoilta, joihin kuuluvat.
  5. Pelkkä verkkojulkaisu ei ole ratkaisu tiedotusongelmaan, koska verkko ei edelleenkään tavoita kaikkia.
  6. Jonkunlainen kannustinjärjestelmä pitää olla olemassa aktiivisimmille jaostolaisille, jotka antavat jotain (havaintoja, työtä, ..) yhteisen harrastusyhteisön hyödyksi.
  7. Kansainvälinen yhteistyö on hyvä myös huomioida.

Nämä tulivat noin äkkiseltään mieleen. Tapa ja muodot, jolla ylläolevat toteutuvat ovat minulle vähemmän merkityksellistä kuin tavoitteiden täyttyminen.

Voi kuullostaa naiivilta, mutta jos uudistukset vielä parantaisivat yheteisöllisyyttä ja yhteishenkeä sekä jaostojen sisällä että jaostojen ja ylipäätään harrastajien välillä, niin se parempi.

-VeikkoM-