Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.12.2005



Näyttää selvältä, että mielipiteet harrastus- ja jaostokentän lehdestä ja viestinnästä ovat hyvin erilaisia. Eri näkemyksille on omat hyvät perustelunsa.

Olen tässä muutamana päivänä omassa hiljaisuudessani miettinyt, mikä olisikaan vaihtoehto, jolla turvattaisiin ne erilaiset ja eritasoiset harrastukselliset viestintätarpeet, joita eri ryhmillä on. Muutamassa edellä esitetyssä viestissä sellaisia onkin jo vilahdellutkin.

Ilman, että ryhdytään asettamaan eri vaihtoehtoja kilpailutilanteeseen,  saadaan aikaan paljon tarpeetonta pahaa mieltä, voitaisiin etsiä jonkunlaista kompromissiratkaisua.

Näkisin skenaarion niin, että yritetään saada aikaan kiinnostava harrastuslehti, jonka voi tilata ja säilytetään nykyinen Ursa Minor jossain muodossa.

  • * *

Uudesta harrastuslehdestä yritettäisiin tehdä mahdollisimman monipuolisesti eri harrastusalueita palveleva. Sille luotaisiin yhteisesti laajasti harrastusta esittelevä sisältölinja. Rima olisi kuitenkin kirjoitteluun ja kirjoitustasoon nähden alempi kuin T+a:lla. Toimitustyöllä korjattaisiin kirjoitusten tasolliset puutteet.

Lehti olisi tilattava ja pyrkisi vähintään kustantamaan itsensä.

  • * *

Ursa Minorista tehtäisiin aidosti nimensä mukainen 'Ursan jaostojen tiedotuslehti', joka pääasiassa palvelee jaostojen paperille julkaistavaa tiedotusta. Laajemman materiaalin siirtyessä uuteen harrastuslehteen UMIn kustannukset vähenisivät ja tarvittaessa kuluja voitaisiin karsia poistamalla jakelusta turhat vapaakappaleet ja ne henkilöt, jotka eivät UMIa todellisuudessa halua. Jos kuluista vielä nikolteltasiin, niin ilmestymiskertoja voitaisiin karsia esimerkiksi neljään numeroon. Tämä tietenkin olisi jaostojen tiedotustarpeesta kiinni.

Ursa Minorin edelleenkin saisivat ilmaiseksi ne aktiiviset Ursan jaostojen jäsenet, jotka lehden haluavat itselleen. Ursan jäsenyys oli luonnollisesti vaatimus ilmaiskappaleelle.

  • * *

Jotkut arvostelevat sitä, että pientä aktiiviharrastajajoukkoa tuetaan muiden kustannuksella. Muistettakoon, että tämä harrastajajoukko  vastaa melkoisesta osasta siitä tähtiharrastustoiminnasta ja siitä kuva- ja muusta materiaalista, josta hyötyvät myös suuremmat riviharrastajien joukot. Aina ei tämä hyöty ole niin ilmeisesti nähtävissä ja on huonosti rahassa mitattavissa.

-VeikkoM-