Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: leo.wikholm_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 16.12.2005


Kannatan uuden harrastuslehden luomista. Tässä on mielestäni kuitenkin huomioitava muutamia seikkoja.

Tähdet ja Avaruus on jokaisen ursalaisen lehti. Joukossamme on niin tähtitieteestä kuin sen harrastamisestakin kiinnostuneita nuoria ja vanhoja. Monelle nuorelle lehti saattaa olla kipinä harrastuksen syvällisempään jatkamiseen. Hänen pitää saada käteensä mielenkiintoinen, innostava lehti, josta löytyy myös rautalankajuttuja ja harrastustoimintaa käsitteleviä aiheita. Uuden lehden perustamisella ei saa järkyttää tätä tasapainoa.

Verkkoon siirtämistä en kannata. Tietty sieltä on kiva lukea asioita ja ne yleensä löytyvät enemmän tai vähemmän helposti. Kaikilla aktiiviharrastajilla ei ole nettiyhteyttä. Tai jos olisikin yhteydet kunnossa, kaikille nettilukeminen ei ole helppoa eikä se myöskään pidemmän päälle ole käytännöllistä.

Tarvitsemme harrastuslehden, jonka painoasu on parempi ja se olisi kenties täysin nelivärinen kuvien laadukkaampaa julkaisemista varten. Olisiko tämä kehittyneempi Ursa Minor? Jos UMi jää entiselleen ja sen rinnalle syntyy uusi lehti kukas näitä lukee ja kuka jaksaa tuottaa materiaalin kumpaankin?

Leo