Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 16.12.2005


Hei,

On ollut todella rankka viikko, yritän simahtaa unitabletin avulla nukkumaan.

Nyt kun jaksaisi vielä jotenkuten hengissä 15 päivää niin sitten 8 vuoden urakka yksin T+a:n toimituksen ainoana kokopäiväisenä työntekijänä on viimeinkin ohitse (1998-2005).

Juuri parahiksi loppusuoralle olen yrittänyt kehittää pää, vatsa- ja hermotulehduksen (enkä ainoastaan itselleni), mutta en ole näköjään onnistunut muuhun kuin unettomuuteen.

> Tässä on puhuttu uuden lehden synnyttämisestä. Miksi emme voisi vain pohtia
> mahdollista radikaalia muutosta UMiin, jos siis tämä hanke uusi lehtihanke
> etenee toteutukseen.
> Ursa Minorilla on kuitenkin erittäin hieno ja pitkä
> historia takanaan ja olisi ikävää, jos se vain "heitettäisiin" roskikseen.

On totta että UMilla on pitkä historia - ja aikoinaan sekä ajoittain siellä on ollut fantastista henkeä, mutta sillä on myös pitkän pinttynyt imago (käytännössä) ilmaisjakelulehtenä. Se on onneton lähtökohta mahdollisille kalliille, rahaa ja resursseja polttaville sekä riskisisältöisille uudistuksille.

Lehden nimi on kaikkien uusien kiinnostuneiden kannalta (joiden varassa tämä hanke kokonaan lepäisi taloudellisesti) aika surkea. Kuvitelkaa hetken aikaa ettette tietäisi mitään lehdestä => miltä tuntuu teksti "Minor" lehden logossa?

Entäpä julkaisijan nimi ensimmäisenä komponenttina. Miltä tuntuisi Sanoma Magazines Minor? Vai ostaisitko Yhtyneet Minorin? Tai Partiolaiset Minor? Luontoliitto Minor? Bonaa syöville vai esikoululaisille...

> Sitten noista lehtien määristä mitä on oikein vilahdellut keskusteluissa.
> Itse en valitettavasti näe, että Suomessa olisi tilausta kolmelle
> harrastuslehdelle tähtiharrastuksen parissa.

Jep.

> kaipaako se uudistusta. Monet jaostot haluavat varmasti edelleen jatkaa
> havaintojen raportointia ja sen on hyvä. Mutta voisiko lehti tarjota myös
> muutakin? Olen moneltakin taholta kuullut sen, että UMi jää lukematta, kun
> siinä ei ole kiinnostavia juttuja.

Täsmälleen. Tässä yksi lukuisista osuvista kommenteista.

> Varsinkin yhden "alan" harrastajalle
> lehdessä on suhteellisen vähän luettavaa.

Siinäpä yksi isoimmista ongelmista. Tuo ongelma on suoraan naimisissa sivumäärän kanssa. Ja se taas talouden kanssa, joka taas deittailee vakavasti tilaajien määrän kanssa mikä taas on syvässä rakkaussuhteessa lehden sisällön fokuksen kanssa (asia josta Mika Luostarinen esitti iskevän analyysin)

Harrin yllä esille ottaman yhden ongelman lisäksi Matti Salolla oli kiintoisa tarkastelukulma. Mikä loppujen lopuksi sitten on kevyttä aktiiviharrastuslukemista ja mikä taas raskasta aktiiviharrastuslukemista ja kenen kannalta? Siinäpä aihe 12 tunnin illanistujaisiin 20:lle hengelle.

Leo Wikholm kantoi huolta myös T+a:n harrastussisällöstä. Kuten aiemmin sanoin, siellä jatkaisi edelleen tiede ja harrastusosa. Ainoa potentiaalinen muutos on se, että JOS uusi lehti menestyisi niin silloin sen harrastusosan kaikkein "hardcoreinta" ainesta siirtyisi jonkin verran uuteen lehteen ja tilalle tulisi tyyliin useammille kiinnostavaa harrastusaiheista kamaa. Tämä olisi eduksi kummallekin lehdelle.

Yhdessä Jorma Kosken kanssa laadimme kokeeksi sisältörunkoa mahdolliselle lehdelle joku aika sitten.

Sitten erikseen meistä olen kuullut että ESOP-kokouksessa suunniteltiin ihan erilaista lehteä mm. Salon, Helanderin ja Nissisen toimesta.

Ja sitten meillä on tässä Z jaostoa ja Y muuta aihetta (joille vain sattuman kehityksen tuloksena ei ole Ursassa jaostoa) ja sitten vielä N individuaalia, joilla on ZZZ ideaa.

Jos tämä autuas soppa ei sopulia kiinnosta niin mikä sitten!

Nyt nukkumaan, tai ainakin yrittämään,

Marko
P.S. Ei ole mitenkään sanottu että tästä tulee mitään. Ja lopulta se taho joka asiasta päättää on yksin Ursan hallitus. Sen voi jo kuka tahansa arvata että ainakin ilmaisjakelulehden resurssien lisäämiselle on tod.näk. turha hakea kannatusta kun yhdistys on budjetoitu 30 000 EUR alijäämäiseksi vuonna 2006.