Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.05.2000



Quoting Matti T Salo <mtsalo_at_ursa.fi>:

> UMi:n saa kaiketi tilata kesken vuottakin.........? Miten olisi, jos....
> Tilauksen voisi tehdä puolivuosittain siinä tapauksessa, että jokin jaosto
> tarvitsee uuden aktiivin UMi-listallensa.
> Veikko päivittäisi henkilön ilmais-UMin saajaksi sitten seuraavan kerran,
> kun kalenteri näyttää joko 1. tammikuuta tai 1. heinäkuuta. (Olikos ne
> päivityspäivät nämä).
> Tältä vajaalta puolelta vuodelta Ursa laskuttaisi ko. jaostoa puolen
> vuoden tilausmaksun verran. Kysehän olisi sisäisestä siirrosta Ursassa ja
> siis varsinaiselta laskun kirjoittamiselta vältyttäisiin.

Kuullostaa kyllä vähän konstikkaalta....

Oikeastaan tässä keskustelussa on tullut esille se, että pitäisikö UMIn listaa täydentää jatkuvasti pitkin vuotta ja tiettyinä aikoina kerta luonteisesti.

Tuosta Rikun viestistä jäi vain mietityymään se, että jos UMI-saajien lista on sama kuin jaoston jäsenien lista, niin eikö silloin jaoston jäsenien valintakriteerit pidä olla samat kuin UMIn tai päinvastoin? Monet jaostot ovat halunneet pitää jäsenlistoillaan enemmänkin porukkaa, vähän passiivisiakin toimijoita. Kuitenkin jos lähdetään siitä periaatteesta,  että UMI ansaitaan aktiivisesta toiminnasta jaoston hvyäksi, niin silloin ei kai näitä passiivisia "asiasta kiinnostuneita" voi kelpuuttaa listalle.

No, eri jaostoilla lienee erilaiset tavat pitää kirjaa piirissään toimivista ihmisistä. Jos joku jaosto käyttää UMI-listaa jaostonsa jäsenlistana, niin silloin varmaan jaoston jäsenien on täytettävä UMIn saannin kriteerit.

Koko tässä keskustelussa ei ole kysymys kustannuksista. Ainakaan tähän mennessä Ursa Minorin aiheuttamiin kuluihin ei ole suhtauduttu kovin kriittisesti. Kysymys on pikemmin periaatteesta, eli siitä, että Ursa Minorin saa ilmaiseksi suunnilleen samoilla kriteereillä kaikissa jaostoissa. Onko ne löysemmät vai tiukemmat, niin se pitää kaikkien yhdessä hyväksyä. Itse ainakin uskoisin UMIa arvostettavan enemmän, jos sen saamisen eteen pitää tehdä hiukan työtäkin.

Kaikkihan pidämme kovastikin itsestään selvänä, että tietenkin UMIn pitää tulla ilmaiseksi, mutta ulkopuolelta katsoen se tuntuu varmaankin melkoiselta hyväntekeväisyydeltä. Onneksi meillä on takana vakavarainen ja iso yhdistys, jolla on varaa tällaiseen. Tilanne voisi hyvin olla sellainen, että esim. jaostoilla olisi omat jäsenmaksut, joilla niiden toimintaa kustanneittaisiin. Tällainen käytäntö muistaakseni oli joskus Ruotsinmaalla ja taitaa olla jossain muuallakin. Itse olen kuitenkin hyvin tyytyväinen, että Ursassa on saatu ainakaan ajettua läpi tällainen  tukemisjärjestelmä.

-VeikkoM-