Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.05.2000


  Hei

> Ennemminkin, jos Veikolla on tullut hankaluuksia jonkun jaoston kanssa,
> pitäisi tällaisten perustella muutosehdotuksensa.
>

  Ilmoittaudun ylpeänä vastarannan kiiskeksi jaostoni puolesta :) Tämä Veikon mainitsema erimielisyys on ehkä vähän liian kärjistetty nimitys sille mitä tapahtui. Tarina alkoi siitä, kun UMin saantikriteerejä tiukennettiin, jolloin minä muiden mukana karsin jaostoni jäsenmäärää 2/3. Sitten, muutama kuukausi sitten jaostoon ilmaantui uusi aktiivi, joka ideoi ja alkoi toteuttamaan havaintoprojektia, johon lupauduin jaoston ottavan osaa kaikin tavoin. Kun kaverin into ei tuntunut laantuvan ilmoitin sitten pari päivää sitten Ursaan, että hänet pitäisi lisätä ds-jaoston listalle. Tässä vaiheessa vielä oletin, että kaikki jaoston listalla olevan Ursan jäsenet saavat UMin ilmaiseksi. Itse en pidä mitään listaa jaostolaisista joten olen täysin riippuvainen Ursan rekisteristä, johon siksi ilmoitankin uudet jäsenet sitä mukaa kun heitä ilmaantuu.

  Ajattelin, että tarina oli ohi, kyseinen henkilö vetäisi tyytyväisenä projektiaan, jonka kuvauksen hän kirjoitti seuraavaan UMiin, joka hänelle nyt jaoston jäsenenä ja aktiivina siis tulisi. Kuinka ollakaan sain - ensimmäistä kertaa historiassa - mailin Ursasta, jossa ilmoitettiin, että UMin saajat pitää hyväksyttää Veikolla, tai ainakin näin ymmärsin asian. Koska Veikko ei mitenkään voi tietää kuka on aktiivi ds-jaostossa ja kuka ei vastasin, että ei se Veikosta ole mitenkään kiinni vaan jaosto määrittelee itse jäsenensä. Muistutan vielä, että tässä vaiheessa uskoin vielä että jaoston jäsenet saavat UMin. Veikko sitten vastasi ja oikaisi minua jokseenkin siten, että ilmeisesti jaostolaiset eivät enää saakaan UMia vaan jonkun määrittelemättömän organismin (lienee Veikko itse?) määrittelemät henkilöt saavat sen. Tämä ihmetytti ja kummastutti minua kovasti sillä en ymmärrä, miten kukaan muu kuin jaostonvetäjä voi tietää kuka ansaitsee ja tarvitsee UMia ja kuka ei. Tässä nimenomaisessa tapauksessa tulee nyt hieman hassu tilanne kun henkilön projekti esitellään UMissa ja hän itse joutuu lukemaan jonkun muun kappaleesta omasta projektistaan.

  Korostan vielä, etten ole mitenkään tyytämätön ehdotettuihin kriteereihin, ne ovat vallan loistavat kriteerit ja aion ilman muuta noudattaa niitä. Sen sijaan olen tyytymätön siihen, etten saa itse määritellä jaostoni aktiivien koostumusta ja sitä, kuka UMin tarvitsee ja kuka ei. Tuota ei varmaankaan voi tulkita mitenkään väärin, joten ei siitä sen enempää.

  En ymmärrä, mikä virka on jaostonvetäjällä jos hänen tehtävänsä on vain tuottaa sisältöä UMiin ja muihin lehtiin ja tuottaa toimintaa ellei hän itse pääse määrittelemään kuka siitä pääsee osalliseksi.

  En näe että Internetillä on mitään tekemistä tämän keskustelun kanssa. Itsekin lehtiä tehneenä tiedän, että lehden hyöty ja mielekkyys kulkee pitkälti levikkimäärän kanssa käsi kädessä. Koska Ursalla ei ole erityisesti käsittääkseni pulaa rahasta en näe tarvetta mihinkään supersäästöbudjettiin vaan esitetyt kriteerit ovat ihan hyvät. Toisaalta minulle itselleni on hieman hankalaa jos jaoston uusia jäseniä ei saa ilmoittaa kuin puolivuosittain ja siinä vaiheessa kun muut ihmiset päättävät jaostoni jäsenistä lyön hanskat tiskiin ja etsin uusia haasteita jostain muualta.

  Vielä kerran selvyyden vuoksi. Seurasin keskustelua UMin saantikriteerien tiukennuksesta sekä Cygnuksella että sähköpostilistalla, taisinpa olla peräti lähes ainoa sitä mitenkään kommentoinut henkilökin. Hyväksyin ja sitouduin uusiin kriteereihin. Se mitä en ymmärtänyt oli se, että UMi ei ole enää ilmainen kaikille jaoston jäsenille ja edelleen en ymmärrä sitä, että mitä hyötyä on jaoston jäsenlistasta ellei se samalla ole UMin saajalista. UMin vanha slogan "Ursa Minor, jaostojen tiedotuslehti on ilmainen kaikille jaoston jäsenille" pitäisikin siis muuttaa muotoon "Ursa Minor, jaostojen tiedotuslehti on ilmainen valikoiduille jaoston jäsenille". Ei hyvä, jos minulta kysytään.

  Huh, tulipa maratooni. UMi oli kuitenkin minulle harrastukseni alussa niin tärkeä lehti, että koen sen hyvin henkilökohtaiseksi asiaksi ja haluaisin säilyttää sen tuleville sukupolville.

  Selkeitä kelejä.



-
 Riku Henriksson Email: riku_at_sgic.fi All that glitter is not gold  Pohjolankatu 28 c 37 GSM +358 50 3042977 All that wanders is not lost  33500 Tampere Puh +358 3 255 6819 http://www.sirius.sgic.fi/~riku