Raakakuvien tuonti Irikseen
Kun kaikki kuvat on otettu, kannattaa ne järjestellä Iriksen työkansioon niin, että valot, darkit, biasit, flatit ja flatdarkit on helppo erottaa toisistaan. Varsinainen kuvien tuonti Irikseen onnistuu valitsemalla valikosta Digital Photo->Decode RAW files... Iris pienentää oman ikkunansa ja siirtyy taustalle. Tässä vaiheessa etsitään resurssienhallinnalla Iriksen työkansio ja aletaan vetää ja pudottamaan kuvia Irikselle. Pieni vinkki Windowsin toiminnasta auttaa tässä vaiheessa eteenpäin: Jos vedät ja pidät kuvanippua tehtäväpalkin Iriksen painikkeen päällä, Iris pomppaa esiin ja pääset pudottamaan kuvat ikkunaan. Näin vetäminen ja pudottaminen onnistuvat, vaikka ikkunat eivät olisikaan ihan vierekkäin.
Tuontityökalu tekee automaattisesti sekvenssejä kuvasarjoista, joten kuvat kannattaa tuoda ryhmissä. Ensin kaikki valot, sitten kaikki darkit jne. Kuville kannattaa kehittää myös nimeämiskäytäntö. Itse käytän seuraavia nimiä:
Valot - raw, Darkit - df, Biasit - bf, Flatit - ff, Flat Darkit - fd
Kuva 7: Decode RAW files dialogi, johon tuotavat kuvat pudotetaan.
Vedä ensin kaikki valot Iriksen tuonti-ikkunaan hiirellä. Anna Name -kenttään sekvenssin nimi ja paina nappia ->CFA. Kun Iris on saanut kuvat konvertoitua, paina Erase List ja toista sama kaikille kalibrointikuvien sarjoille erikseen. Kun kaikki kuvasarjat on konvertoitu, valitse Done. Tämän jälkeen voit todeta, että Iris on luonut työkansioon kuvasarjoja tyyliin raw1.pic, raw2.pic jne. Kannattaa hetki perehtyä syntyneisiin tiedostonimiin, käsittelykomentoja on tuon jälkeen helpompi sisäistää.
Seuraava Luku: Perustoiminnoista Sisällysluettelo