Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.08.2006


Muutaman seikan haluaisin haluaisin ilmaista, vaikka nyt pääasiassa haluankin keskittyä keräämään vielä mahdollisia lisäkommentteja, joita en ole Cygnuksella käydyn keskustelun muistanut huomioida (kannattaa myös lukea ennen Cygnustapahtumaa  lähettämäni yhteenveto).

  • Mielipiteitä Ursa Minorin lukijoilla on puoleen ja toiseen. Ajatuksen hajaantuvat hyvin laajalle skaalalle. Ehdotuksessa on yritetty koota ne keskeiset seikat, jotka ovat tulleet useissa kannanotoissa esiin. Näin ollen yksittäisiä kommentteja voi ottaa huomioon vain rajoitetusti.
  • Olen itse tulkinnut, että mihinkään Tähdet ja avaruus -lehden kaltaiseen korkeatasoiseen julkaisuun ei suurin osa harrastajista ole nähnyt tarvetta, kaiken lisäksi on luultavaa, ettei sellaisen tekemiseen tarvittavia henkilö- ja taloudellsia resuresseja ole saatavilla. Näin muodoin tuskin tuhansiin yltävää levikkiäkään ei tavoitella.
  • Minulle tuli selväksi, että Ursa Minorin halutaan olevan "harrastajien lehti", mutta että laatua ja rakennetta voidaan hiukan kehittää. Heilumme siis jossain nykyisen Ursa Minorin ja Tähdet ja avaruus välimaastossa, mutta lähempänä edellistä.
  • Cygnuksella tuli hyvin selväksi, että kehittämisen paino halutaan sisällön puolelle: monipuolisempia juttuja laajemmalta kirjoittajakunnalta. Ulkoasulliset parannukset olisivat vain positiivista extraa. Typografian kehittämisellä halusin huomioida niitä joitain mielipiteitä, jotka toivoivat ulkoasuun parannuksia, mutta tämänkin toteuttamisessa meidän täytyy myöntää taloudelliset realiateetit, ettei meillä ole käytettävissä ammattigraafikkoa ja -taittajaa.

-VeikkoM-