Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.12.2005



Väriä kanteen?

Lapuan Cygnuksella otettiin esille värikansi yhtenä mahdollisuutena uudistaa lehteä ulkoasullisesti. On esitetty myös, että kannessa väri olisi hukkaa ja värisivut kannattaisi laittaa keskiaukeamalle, jolloin värikuvia voitaisiin julkaista enemmän. Voidenkin mielestä värikuvien sijaan kannattaisi panostaa laadukkaampiin mustavalkokuviin. Keskilehden kuvaliitteenä voitaisiin ehkä totettaa molemmat vaihtoehdot.

Pieni pollaus eri jaostoissa osoitti, että kovinkaan monella niistä ei ole ehdotonta tarvetta värikuvien julkaisuun. Vaikkakin jotkut jaostoista totesivat niiden tuovan kuitenkin jotain lisäarvoa havaintojen esillepanoon.

Joka tapauksessa ensi vuoden talousarvioissa on varauduttu pienellä lisäsummalla graafisiin uudistuksiin esimerkiksi värin käyttöön kahdella sivulla.

Ilmeen uudistus?

Lehden ilmeeseen on toivottu uudistuksia, esimerkiksi kannen ulkoasuun, ehkö palstojen logoihin tms. Kannen kuvitukseksi on toivottu harrastuskuvia nykyisten historiallisten tähtikuvioiden sijaan. Varmaan tällaiset uudistukset olisivat toteutettavissa, jos löytyisi tekijöitä.

Koko?

Ursa Minorin kokoa ehdotettu muutettavaksi. UMIhan alkoi A5-koossa, vasta muutamia vuosia sitä on tehty "Aku Ankka -koossa" eli B5:nä. Seuraava porras oli A4. Joidenkin näkökantojen mukaa se on jo liian iso ja että nykyinen on tarpeeksi kätevä.

Teknisen laadun valvonta

Joitain jaostoja on kiusannut taittoon jääneet virheet. On vaadittu että lehden vedos täytyisi saada tarkastettavaksi etukäteen. Tätä onkin jo pienessä mitassa kokeiltu. Olisiko lukijat ja tekijät valmiita tinkimään muutamia päiviä ilmestymisaikataulussa, jotta mahdollisimman moni kirjoittajista voisi tarkastaa oman palstansa? Kirjapainon tekemille mokille emme tietenkään voi paljoakaan.