Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.12.2005



Ursa Minorin maksullisuus

Ursa Minoriahan on jaettu ilmaiseksi jaostojen aktiivisille jäsenille. Ilmaisuuskriteerien kanssa on ollut aina vähän säätöä, koska niille on ollut vaikea löytää kunnollisia yhtenäisiä kriteerejä. On myös esitetty, että Ursa Minor voisi olla kaikille maksullinen. Toisaalta lehden elinehdoksi on nähty, että aktiivit saavat sitä ilmaiseksi. Maksullisuus saattaisi karsia merkittävästi lukijoita lehdeltä.

Ursa Minorin ilmaisuutta on pidetty kalliina. Kulut toki kasvaisivat, jos teknistä laatua parannettaisiin, mutta ainakaan tällä hetkellä ja noilla hiukan tiukennetuilla ilmaisuuskriteereillä se ei ole niin suuri menoeroa Ursalle, ettei harrastustoimintaa sen verran voisi tukea.

Pitäisi nykyisiä jakelukriteerejä tarkistaa jotenkin? Vai onko nykyinen käytäntö kohdallaan?

Ursa Minorin markkinointi

Ursa Minor tunnetaan suuremmassa harrastajajoukossa aika huonosti. Viime vuosina lehteä ei ole juuri Ursan esitteissä eikä T+a:ssakaan mainostettu millään tavalla. Olisiko lehteä markkinoida hiukan enemmän uusien tilaajien ja lukijoiden saamiseksi? Lehden sisällössä tuskin on mitään häpeämistä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, etteikö sitä voisi totuudenmukaisesti mainostaa vähän enemmänkin.

Seuraavassa viestissä sivutaan mahdollisuutta, että lehti muuttuisi kokonaan maksulliseksi toimitetuksi lehdeksi.