Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko M{kel{ (pvtmakel_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.11.1999


Hei kaikki ystävät ja kylänmiehet!

Minun on pitänyt tehdä tämä keskustelun avaus jo aika aikaa sitten. Ja olen nyt luvannut jaostotoimikunnalle, että sen teen.

Eli viesti ydinpointti on se, että viime keväisessä jaostotoiminnan seminaarissa esitettiin vaatimus (?), että se toiminta, jota kutsutaan "jaostoiksi" pitäis olla vähän selkeämmin määriteltyä. Ajatuksena on se, että harrastajat jotka näkevät esim. T+a-lehdessä sana jaosto, heti odottavat että jaosto tarkoittaa jotain tietyn tasoista toimintaa. Toki Ursassa voimme harrastaa ryhmissä mitä erilaisimpia asioita, mutta että toimintaa vois kutsua "jaostoksi", silloin vaaditaan jotain minimivaatimuksia toiminnalle.

Tuo päämäärä oli hyväksyttiin seminaarijoukon kesken ja on ollut erilaisissa yhteyksissä puhetta, että nykyisten jaostojen toiminta otettaisiin suurennuslasin alle tässä vuoden- ja tuhatluvunkin vaihtuessa. Olisi siis korkea aika pohtia, millaiset päämäärät ja vaatimukset asetamme jaostotoiminnalle.

Seminaarissa määriteltiin jaosto seuraavasti:         

  • jaostolla on vetäjä
  • jaostolla on toiminta-ajatus
  • jaostolla on ulospäin suuntautuvaa tiedotusta
    • jaostolla on selkeää toimintaa

Jos se ei mennyt ihan noin, niin joku korjatkoon. Ensimäinen on hyvin selvä, toinen kohta on melko helppo laatia eikä välttämättä merkitse mitään maailmaa syleilevää. Kaksi viimeistä kohtaa onkin paljon epäselvempiä. Mikä on se määrä tiedotusta ja toimintaa, joka voidaan katsoa riittäväksi, jotta jaostoa voi kutsua jaostoksi?

Tämä voi kuullostaa filosofiselta ja teoreettiselta pohdiskelulta, mutta oikeasti kyseessä on keskustelu siitä, miten konkreettisesti odotamme eri jaostojen toimivat. Tämän vuoksi oli tärkeää, että jokainen, jolla on jotain sanottavaa, kertoisi oman näkemyskensä.

Itse heitän tähän loppuun muutamia omia näkemyksiäni:

  • Minusta jaoston pitäisi osallistua jompaan kumpaan valtakunnallisista päätapahtumista (C tai T-päivät), jäjestämällä ohjelmaa, kokouksia, ja/tai osallistumalla näyttelyyn. Pääasia, että jaosto on esillä. Minä näkisin osallistumisen molempiin tärkeänä, mutta ainakin Cygnukseen. Ursahan on saatu jopa tukemaan tätä taloudellisesti.
  • Minusta Ursa Minoriin vähintään kaksi juttua vuodessa, keväällä ja syksyllä..
  • Lisäksi sitten nämä pakolliset toimintasuunnitelmat, budjetit ja toimintakertomukset.

OK, sana on vapaa..

-VeikkoM-

PS. jos tiedätte jonkun, joka ei ole tällä listalla, ja luulette hänen olevan kiinnostunut tästä, niin vihjaiskaan, että voivat liittyä jaosto-l -listalle.