Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko M{kel{ (pvtmakel_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.05.2000


Hei kaikki!

Kuten Panu tuossa joku aika sitten mailili, nyt alkaisi olla korkea aika alkaa kasaamaan Cygnuksen ohjelmaa, niin jaostojen omia ohjelmia kuin yhteistäkin osuutta. Eräs dead-line ohjelman suhteen on UMI 3/2000, jonka deadline on noin 15.6. Tähän olisi tarkoitus kasata vanhaan tapaan liite, jossa kerrotaan C:n ohjelmien sisällöstä.

Laitan tämän viestin loppuun juttuni, jonka tein UMI 2/2000:een (joka toivon mukaan ilmestyy lähiviikkoina). Olisi kiva kuulla tällä listalla eri jaostojen ideoista. Olen kuullut, että meteorijaosto on jo ainakin kasannut ohjelmaansa kasaan. Muiden ideoista voi olla iloa toisillekin.

Järjestäjien puolesta kuulisin jotain aikataulupuitteista. Ohjelman runkohan on tuolla webissä osoitteessa:
http://www.ursa.fi/yhd/porvoo/cygnus/aikataulu.shtml Siihen varmaan kannattaa esittää kommentteja.

Seuraavassa jutussa esitettyihin ideoihin voi esittää täydennysajatuksia ja jatkojalostustapoja.

-VeikkoM-

////////////////////

Jaostouutisia (UMI 2/2000)

Cygnusta suunnittelemaan

Tulevan kesän Cygnus 2000 on herättänyt kiivastakin keskustelua jaostopiireissä, ei ehkä ihan syyttäkään, mutta tässä vaiheessa olisi nyt tärkeää, että voimavarat kasattaisiin yhteen ja ryhdyttäisiin todenteolla miettimään tapahtuman ohjelmaa. Sillä Cygnuksen tunnelman lopultakin tekevät sen osanottajat ja sisältö. Itse kunkin jaoston sisällä olisi hyvä miettiä, mikä olisi sitä kiinnostavaa ja tarkoituksenmukaista ohjelmaa Cygnuksella. Ja tietenkin on hyvä muistaa, että ohjelma ei saa olla vain vetäjästä kiinni. Monien jaostojen kannattaisi seurata esim. kaukoputkijaoston esimerkkiä, jossa useat jaoston aktiivit ovat kantaneet oman kortensa kekoon jaoston ohjelman puolesta. Tehtää ehdotuksianne vetäjälle ja miettikää, miten itse voisitte osallistua ohjelman toteutukseen.

Verkossa ja harrastajien piireissä on jo hiukan käyty keskustelua ohjelmaideoista. Seuraavassa joitain esimerkkejä, joita voineet jatkojalostaa ja soveltaa eri jaostoissa:

  • Havaintojen ja havaintotekniikoiden, esim. piirrosten, havaintopäiväkirjojen ja valokuvien, vertailua. Sopii mm. deep sky- ja ilmakehäalana jaostoille, varmaan muutamille muillekin.
  • Pitäisiköhän Cygnuksellakin olla pieni näyttelytila? Tätä sopii pohtia. Ainakaan ei pitäne ryhtyä tekemään Cygnuksesta toisia tähtipäiviä, joten näyttelyllä pitää olla toiset lähtökohdat, esim. että se on suunnattu aktiiviharrastajille.
  • Valokuvakilpailuista on aina pidetty. Kilpailuissa vain on se huono puoli, että osa varmaan pelkää ja häpeää ryhtyä kilpasille konkareiden kanssa. Yksi idea olisi, että jokainen valitsisi viisi mielestään parasta tähtikuvaansa ja kertoisi niistä ja niihin liittyneistä tunnelmista. Tärkeää kilpailuissa ei olisi niinkään tekninen suoritus, vaan omakohtaisen kokemisen esille tuominen.
  • Myös erilaisia kilpailuntapaisia voisi olla. Tosin kannattaa miettiä, mahtuuko niitä Cygnukselle useampia.
  • Tärkeistä yhteisistä hankkeista keskusteleminen ja niiden suunnitteleminen. Kansallisen hälytysverkon toteuttamisesta on ollut viime aikoina ollut puhetta. Myös tähtipäivillä aloitettu jaostotoimihenkilöiden kannustusjärjestelmä on varmaan tapetilla
  • Tähtipäivillä puhuttiin CCD-havainto-ohjelmien suunnittelemisesta. Tämän lisäksi voisi olla ajatusta, että kuvien käsittelystä olisi ihan käytännön opastusta, esim. pienryhminä. Myös esim. perinteisten valokuvien käsittelystä on ollut puhetta, ainakin muutaman haloharrastajan kanssa.