Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kukka Viitala (kukka.viitala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.03.2011



Hei kaikki!

Ursan jaostolistoilla on keskusteltu ulkopuolisten henkilöiden osallistumisesta jaostojen omiin tapaamisiin. Mielestäni ulkopuolisia ei tulisi suoraan käännyttää pois, mutta jaostoilla tulisi olla oikeus päättää missä määrin ulkopuoliset voivat osallistua kyseisen jaoston tapahtumiin. Tähän tulisi luoda kaikille jaostoille yhteinen käytäntö. Mikäli jaosto on kovin suuri ja tilat tapahtumien järjestämiseen rajalliset, on perusteltua suosia jo jaostossa olevia jäseniä ja jakaa loput paikat ulkopuolisille. Joku satunnainen ulkopuolinen tähtiharrastaja voi innostua harrastuksesta ja liittyä sitten jaostoon ja toimia siinä aktiivisena harrastajana.

Jaostojen tapaamisista tiedoitetaan yleensä Ursan omilla listoilla, joten kovin ulkopuolisia henkilöitä ei varmaan tapahtumiin eksy. Jos joku tähtiharrastuksesta kiinnostunut henkilö käyttää aikaansa surffatakseen Ursan jaostojen sivustoilla, hän todennäköisesti on kiinnostunut näiden jaostojen toiminnasta ja haluaa vierailla näiden jaostotapaamisissa. Tuskin kukaan tulee jaostotapaamisiin vain aikaansa tappamaan. En myöskään usko, että media mainostaa jaostojen tapaamisisa suurelle yleisölle suunnattuna ns. massatapahtumana.

Jos jaostotapaamisesta aiheutuu huomattavia kuluja, voi ulkopuolisia vierailijoita pyytää suorittamaan halutessaan vapaamuotoinen muutaman euron maksu. Tosin näiden maksujenkin tilittäminen maksaa, joten ensimmäinen vierailu jaostoon kuulumattomalle voisi olla ilmainen. Tämän jälkeen henkilö yleensä päättää haluaako jatkaa kyseisen jaoston toiminnassa vai ei.

Kommentteja? Kehitysehdotuksia?

Parhain terveisin,

Kukka Viitala
Ursan jäsentiedottaja
+358 400 307 030
kukka.viitala_at_ursa.fi