Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kari (kari.kuure_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.02.2007



Matti T. Salo kirjoitti:
> Ensiksikin Umissa voisi harkita tiivistetyn yhdistysluettelon julkaisemista.
> Tällainen oli joskus menneinä aikoina T+A:n takana. Nyt tiedot voisivat olla
> meili- ja webbisoitetta yleensä ja webittömien osalta perinteinen osoite tms.
>

Ei tarvitse harkita. Se on mahdollista jo seuraavassa numerossa jos joku ottaa asiakseen listan kokoamisen ja ylläpitämisen. Luultavasti ylläpitämiseen ei paljoa voimavaroja kulu, päivitys pari kertaa vuodessa kevät- ja syyskokouksien jälkeen.

Tai syntyy se sitenkin, että yhditykset jotka haluavat tietonsa UMIin, ilmoittavat ne minulle suoraan sähköpostitse tai puhelimella (GSM 0400 77 1645). Pelkään vain, että silloin listasta ei tule täydellistä. Mutta ei kun toimeksi - tavalla tai toisella.

> Toinen, jo kertaalleen esittelemäni idea oli tuo kirjoittajakurssi.
>

Tähän tarvitaan yhdistetty kuraattori ja inspiraattori. Luultavasti sopivia luennoitsijoita on saatavilla korvausta vastaan ja mahdollisesti budjetoitua rahaa. Kurssipaikkojakin varmasti löytyy ( pienelle joukolle esimerkiksi Tampereen Ursan tähtitorni jossa on kaikki tarvittavat välineet). Kuraattorin tehtäväksi tulisi resurssien allokointi ja inspiraattorin tehtävänä on kaivaa esille ne henkilöt, jotka kurssille haluavat tulla vaikka itse eivät sitä vielä tiedäkään.

Itse olen ollut vastaavassa päivän mittaisessa Lintulehti-seminaarissa 1970-luvulla, joka sekin pidettiin täällä Tampereella (ei kuitenkaan tähtitornilla). Tilaisuus oli mitä onnistunein ja ilmeisesti myös tuloksekas, koska senkin jälkeen Suomessa lintuharrastusjärjestöt ovat lehtiä runsaasti julkaisseet. Seminaari ei siis ainakaan tappanut lehtien tekemisen intoa.

> Samalla voisi toteuttaa kuvaajakurssinkin, jotta saisimme myös
> hyviä ja innostavia kuvia meistä harrastajista, havaintokohteiden ja -välineiden
> rinnalle.
>
>

Ehkä ei kuitenkaan samaan viikonloppuun sijoitettuna. Molempien teemojen aihepiirit kun ovat riittävän laajoja jo yksinäänkin.

Kari A K