Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Matti T. Salo (matti.salo_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.02.2007



Hei.

Kaiken teknisen parantelun ja nykyaikaistumisen otin vastaan iloiten, mutta lehdestä jäi kuitenkin valju ja sekava vaikutelma.

En kaipaa vähääkään niitä perinteikkäitä graafisia logoja palstojen alkuun, mutta jonkinlaista ryhtiä pitäisi eri artikkelien väliin silti saada. Olisikohan niin, että nykyinen taitto sopisi väripainatukseen, mutta ei harmaasävyille? Kontrastin lisääminen grafiikkaan voisi olla yksi apukeino.

Uusittu fonttikaan ei paljon tuota sekavuuden ja irrallisuuden tunnetta vähentänyt, ehkä päin vastoinkin. Mene ja tiedä.

Lehden kasi ei kestänyt postilaation reunusta, vaan oli naarmuuntunut pahoin. Kansipaperi rypistyi ja repeili vähäisestäkin rasituksesta. Pitäisi olla jämäkämpää. Sivujakin oli vaikea käsitellä ja saada selatuksi. Tätä en ole kuitenkaan ole analysoinut tarkemmin.

Uusia kirjoittajia vanhojen lisäksi tosiaan kaivataan. Samaan asiaan puututtiin Kerhoserminaarissa viime viikonlopuna Artjärvellä. Yksi idea oli kirjoittajakurssit, joilla tuettaisiin niin Umin, kuin yhdistysten jäsenlehtienkin artikkelitarjontaa. Toinen ajatus oli eräänlaisten kirjoittajatuutorien käyttö alkavaille ja kehittyvillekirjoittajille.

Umisakin voisi olla "freelancer" toimittajia.

T: Matti T.S.