Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kari (kari.kuure_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.02.2007



Hannu Määttänen kirjoitti:
> Vastaavasti muutamalla
> palstalla kuvateksti on jäänyt turhan pieneksi.
>

Monista tarkastuskerroista huolimatta tekstiin oli todellakin jäänyt epäyhtenäisyyttä joihinkin paikkoihin. Tämä kuitenkin pitäisi olla korjautunut seuraavassa numerossa.

> Edelleenkin esiintyy summaryja, joiden englantia muistuttava
> kieliasu ei ole Ursalle kunniaksi.
>

Tämä on hieman kaksiteräinen asia. Tokihan kirjoittajien tulisi tarkastuttaa tekstinsä ennen kuin sen toimitukselle lähettävät, mutta vaatimalla täydellisempää kuin "englantia muistuttavaa" tekstiä, saadaan kyllä ne vähäisetkin ulkomaalaisille tarkoitetut tekstinpätkät katoamaan lehdestä. Näinhän on jo käynyt monien kirjoittajien ja palstojen osalta. Siinä vaiheessa kun lehdessä ei ole ensimmäistäkään summarya, lehteä ei ulkomaille kannata enää lähettää.

Omasta puolestani jokainen kirjoittaja voi kirjoittaa Umiin juuri niin hyvällä tai huonolla kielitaidollaan kuin mitä se on, kunhan hän saa tekstistään edes jotenkin ymmärrettävää. Ja tämä koskee Umissa molempia käytössä olevia kieliä.

Täällä toimituksessa teen voitavani karkeimpien virheiden korjaamiseksi (enempäähän kielitaitoni sen paremmin suomessa kuin englannissakaan ei riitä). Tässä yhteydessä myös kiitos Veikko Mäkelälle, joka on ottanut asiakseen koko lehden oikolukemisen ennen painoon lähettämistä. Ilman Veikon panosta Umissa olisi paljon enemmän virheitä. Mutta kaikesta huolimatta aina jotakin korjattavaa näyttää lehteen jäävän, viilaamista kun ei loputtomiin voi tehdä.

> Eniten kuitenkin mietityttää kirjoittajakunnan kapeus. Rivistä
> poistuu kunniakkaan päivätyön tehneitä kirjoittajia, eikä
> paikkaajia helpolla löydy. Siinä haastetta Ursan harrastustoimintaa
> ohjaavalle, ideoivalle ja visioivalle väelle.
>
> Hannu Määttänen
>

Tässä olen samaa mieltä Hannun kanssa. Umiin kirjoittavia uskoisi Ursan yli kymmenentuhannen jäsenen joukosta löytyvän enemmän. Tosin taitaa olla niin, että suurin osa lukee mielummin kuin kirjoittaa. Mutta jos jonkun tietokoneen kovalevyllä piileksii sellainen juttu tai kirjoitelma mikä kaipaisi julkistamista, niin ainahan sitä kannattaa tarjota Umiin julkaistavaksi joko jaostojen kautta tai suoraan minulle.

Paikallisten tähtiharrastusyhdistysten lukuisissa jäsenlehdissä on paljon hyviä artikkeleita, joita voisi Umissakin valtakunnallisesti julkaista. Vastaavasti Umin jutut saattaisivat sopia jäsenlehtiin, sillä yhteisiä lukijoita ainakin toistaiseksi on aika vähän. Viime kädessä artikkelien kirjoittajat päättävät juttujensa käytöistä, mutta uskoisin suurimman osan nykyisistä Umin kirjoittajista olevan valmiita myös tällaiseen yhteistyöhön. Jaostojen aktiivit ja vetäjät höpöttäkääpä tämän suuntaisista asioista siellä paikallisesti! Niin ja ehdottakaa UMIa yhdistyksenne jäsenlehdeksi!

Kari A K