Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 20.04.2006



Hei!

Useimmat lienevät lukeneet Harry Lehdon kirjoituksen viime Ursa Minorista (2/2006) sivulta 13-14.

Täydellä teholla projekti on tarkoitus käynnistää vasta syksyllä, mutta nyt aina Etelä-Suomessa olisi mahdollisuus tehdä koekuvauksia tässä huhtikuun aikana, jotta nähtäisiin miten kuvaus sujuu.

Tarvittavat välineet:

  • digikamera, jolla saa RAW- taiu TIFF-formaatin häviöttömiä kuvia
  • esim. 50 mm f/2.5 normaaliobjektiivi
  • jalusta

Harry (hlehto_at_utu.fi) antaa tarvittaessa lisätietoja.

Kiinnostuneet voivat kokeilla kuvaamista Ursa Minorissa annetuin ohjein (tarvittaessa voimme toimittaa lehdessä olleen tekstin luettevaksi) sekä ilmoitella hänelle tietoja:

  • kuvaajan nimi, yhteystiedot
  • missä paikassa sijaitsee (kunta, kyla, mahd koordinaatit, ja sanallisesti onko esim jonkin ison taajaman lahella) (kuvata voi sitten tietysti muuallakin)
  • minkalainen kamera / linssi yhdistelma on kaytossa (merkit ja mallit molemmista), seeingin tapauksessa putken koko
  • onko kiinnostusta vain taivaan valoisuuteen tai seeingin mittaukseen vai molempiin
  • onko kaytossa analyysiin tarvittavia ohjelmia - niita voisi olla esim photoshop, maximdl - tarkeinta etta ohjelma pystyisi laskemaan keskiarvon jostain alueesta (ruutu tai ympyra). Tulen antamaan yksityiskohtaiset ohjeet. Taustan kirkkauden mittaus vie noin 2 minsaa jos on olemassa photoshop (useimmilla on PS elements v 2 ainakin, ja se riittaa).
  • tiedostojen nimissa olisi hyva jos alussa olisi kuvaajan ja kameran tunniste ja sitten vaikka kameran juokseva numero hale_D20_2345_234.tif Näin kuvasta näkisi heti että kuka ottanut ja mika runko Paivakirjaa olisi hyva pitaa etta tietaa mihin suuntaan kukin kuva on otettu esim excel-tiedostossa. Olisi hyva kertoa minka kuvion suuntaan on kuvattu tai sitten kohtalaisen keskella olevan tahden nimen. Orientaationa on joko zenitti ylos tai pohjoinen ylos - ei tee suomessa suurta eroa.

terv.
-VeikkoM-