Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: jmpekkol_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 17.12.2005


Hei vaan,

Kai Hämäläinen kannatti B:tä ja Marko Riikonen C:tä.

B ja C ovat ihan yhtä hyviä, kysymys on puhtaasti arvoista, tavoitteista, kohderyhmistä, for short => arvostuksista. Eli ne oikeasti ovat järkeviä vaihtoehtoja sekä vastaanottajille että kustantajalle (koska kustantaja/julkaisija ei ole kaupallinen lehtitalo!).

Myös A:lla on puolensa. Se on ylivoimaisesti helpoin tavoittaa ja silti sekin kysyy helvetisti työtä ja uskoa asiaan. Jos tilauskerran hinta on esimerkiksi luokkaa 16-22 euroa, niin kestää jonkun aikaa (tai paljon satsausta ja hyvä tuote => niin heti, jo vuodessa) ennen kuin meillä on tuhat mukana.

Kaupallinen lehtitalo ei valitsisi edes C:tä (mutta jos sen olisi ihan PAKKO valita niin se ottaisi C:n). Jossain muinaisessa vaiheessa - erinäisiä jääkausia sitten - eräs suuri suomalainen kaupallinen toimija kategorisesti lakkautti kaikki lehdet joiden levikki tippui 11 000:n alle.

Sittemmin "conversation of circulation is dead", sillä hyvin spesiaalien alueiden harrastajat "maksavat mitä hyvänsä" oman innostuksensa kohteesta. Toisaalta tämäkään ei ole (todennäköisesti) mielekästä meille.

Kannattaa huomata Linnut-lehden kansihinta (10,00 euroa) ja halvin tilaushinta (37,00 euroa). Eräs osoitus tästä. En nyt edes puhu skimbaajien miltei glossyistä *upper scale* lehdistä joissa on Nokian mainoksia ja huippukuvaajien rinneotoksia. (arvatkaa mitä maksaa).

Softaajat nyt sentään painavat lähes vessapaperille (ja tekevät rouheaa, katuuskottavaa  mediaa, jossa "toimituksen" henkilökuviin kuuluu seinäjulisteena Modesty Blaise ja näppäimistön äärelle loppusuoran väsymyksestä kaatunut toimitussihteeri). Cool.

No mikä niistä A,B,C sitten pitäisi valita? En tiedä. Se on ihan siitä kiinni mitä halutaan. Varmin tapa päätyä edes A:han on pyrkiä C:hen, mutta C:ssä jaostot ja organisaatio-lähtökohtaiset jutut ovat häviäjiä verrattuna B:hen. C taas leviää enemmälle väelle jne. Kauhean vaikeaa.

A:lla on se hyvä puoli, että se herättää kaikkein vähiten vastusta perinteiseen UMiin tottuneille. Se on formaattina kaikkein lähinnä UMIa (ja voitaisiin vaikka Matti Suhosen "Ursa Majoriksi" nimetä, koska SE ON yhdistys eli järjestölehti), mutta lisukkeilla, hieman paremmalla toimittamisella jne. Se mikä lopputuloksessa surettaa on lähinnä kaikki se mikä jää toteutumatta.

Marko