Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Matti T. Salo (matti.salo_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.12.2005



Tervehdys.

Kai H. on pääpiirteissään oikeassa. Nimenomaan Umin konseptin ja taittajan tarpeen osalta. Se, että istuisiko nykyisen jaostotoiminnan sisältö uudenlaisen harrastajalehden sisälle onkin sitten toinen kysymys. Jo nyt on kuuluvissa näkökantoja, joiden mukaan tekstit eivät kohtaa harrastajien kanssa. Toisaalla toivotaan kansantajuisemaa sisältöä ja toisaalla vielä kovampaa sisältöä. Nämä ymmärrettäköön vastakohtina.

Selvästi kovampaa tekstiä odottavat havainto- ja laitekeskeistä harrastustoimintaa lähellä olevat harrastajat. Aktiivisten harrastajien joukkoon kuuluu myös iso joukko ihmisiä, jotka harrastavat tähtitiedettä paljon kevyemmin ja odottavat siksi helpompaa (ei kuitenkaan Tieteenkuvalehtitasoista) sisältöä.

Jos kokonaan uutta tai kehitettyä Umia lähdetään tekemään, tulisi mielestäni huomioida koko aktiivisen harrastuksen kenttä. Ei ainoastaan havaitsijat tai rakentelijat. Väärään kohderyhmään osuvat artikkelit ovat aina riski lehdelle ja sellaisen tulevaisuudelle.

Miten istuttaa samaan lehteen molemmat 1000-2000 aktiivista harrastajaa ja näiden perheenjäseniä kiinnostavaa harrastuksen tasoa? Kovatasoinen ja kevyt harrastustoiminta ovat molemmat arvokkaita osia toimintaamme ja niiden tarpeeton vastakkainasettelu ei varmastikkaan ole tarpeen. Samalla kuitenkin jokainen lukija lukee lehteä omista lähtökohdistaan ja tekee tilaus/ostopäätökset sisällön sopivuuden mukaan.

T: Matti