Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Riku Henriksson (riku_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.11.1999



  Hei

  Ensin sananen jaostoista niin kuin minä asian näen. Jaosto on mielestäni olemassa havaitsijoita varten, eli pitää olla a) selkeä tilaus (tämä tarkoittanee samalla toimintaideaa, joskaan ei ole täysin synonyymi ja b) käytännön toiminta, jolla jaosto toteuttaa tarkoitustaan. Tietenkin toimintaa on paljon erilaista, mutta vain paperilla olemassaolevat jaostot ovat hieman huonoa mainosta koko jaostotoiminnalle.
>
> Toinen aihepiiri, josta on syytä keskutella ennen vuodenvaihdetta,
> on se, kuka saa ilmaisen UMIt vai saako kukaan.
>

  Mielestäni UMi pitäisi säilyttää ilmaisena. Se on kuitenkin varsinkin nuorille harrastajille ihan merkittävä kannustin ja ellei se ole ilmainen sen informaatioarvo voi hyvinkin romahtaa lukijoiden kaikitessa, ellei sitten keksitä jotain ihmelääkettä, jolla kaikki aktiivit saataisiin se tilaamaan.

> hyvinkin eri tavoin. Minusta ei ainakaa ole oikein, että joissakin
> jaostoissa saa UMIn suunnilleen tekemällä kerran parissa vuodessa
> muutaman havainnon tai olemassa vetäjän kaveri. Toisissa vaaditaan
> melko huomattavakin aktiivisuus.

  Tätä on äärimmäisen vaikea mitenkään reguloida koska voidaan vahingossa estää jaostonvetäjän ihan terveetkin päätökset. On nimittäin tapauksia, joissa edes havaintojaostoissa havaitsija ei lähetä havaintoja mutta silti kukaan ei pysty kiistämään ko. havaitsijan aktiivisuutta. Itselläni on ds-jaostossa tällaisia tapauksia muutama enkä haluaisi missään tapauksessa riistää heidän hyvällä toiminnallaan ansaitsemiaan etuisuuksia. Muutenkin jaostonvetäjällä täytyy olla joitakin erivapauksia jos luovuutta ja aktiivisuutta jaostojen toiminnassa yleensä halutaan vaalia. Se, että pitäisikö jaostotoiminnan olla luovaa ja aktiivista onkin sitten eri kysymys, johon tosin oma vastaukseni on että pitäisi, muuten koko idea on kuollut :)

  Minun kymmenpenniseni tai joku lantti kuitenkin.

  PS. Upeata viettää loistavissa olosuhteissa Kanarialla viikko täysin kirkkaan ja kuuttoman taivaan vallitessa mutta pitkien työpäivien takia missata koko hupi täysin... *sigh*



 Riku Henriksson Email: riku_at_sgic.fi All that glitter is not gold  Pohjolankatu 28 c 37 GSM +358 50 3042977 All that wanders is not lost  33500 Tampere Puh +358 3 255 6819 http://www.sirius.sgic.fi/~riku