Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (pvtmakel_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.12.1998



Hei vaan!

Lahden tähtipäivien paneelikeskustelusta on kulunut nyt noin kuukausi. Asiasta eli jaostotoimminnan kehittämisestä on vallinnut synkkä hiljaisuus. Ajattelin vähän availla keskustelua ja samalla antaa yhden tärkeän päivämäärän merkattavaksi kalentereihin.

Lahden keskustelusta jäi sellainen vaikutelma, että mielipiteet  jaostojen toiminnan tilasta ja kehittämistarpeista vaihtelevat paljon ja että kaikilla ei tunnu olevan edes selkeää kuvaa tai edes kiinnostusta asiaan.

Toisaalta esitettiin hyviä argumentteja ja oli hyvä että keskustelua ja näkemyksiäkin on. Lahden keskustelun ongelmana oli, että aikaa oli vähän ja valmistelukin ehkä jäi vähän lyhyeksi. Jatkossa osa väestä ei ole valmis keskustelutilaisuuksiin  ilman että tavoite olisi konkreettisiin tuloksiin.

Siksi olisikin syytä pitää viikonloppuseminaari toiminnan kehittämisestä ryhmätöineen ja keskusteluineen. Matti Salo on saanut varatuksi Järvenpäästä Vanhankylänniemestä (monet tuntevat paikan) yhden viikonlopun (16.-18.4.99) tapahtumalle. Täällä voisimme puntaroida asiaa ja tehdä päätöksiä. Viikonloppu  on strategisesti muutaman viikon Jyväskylän tähtipäivien jälkeen.

Olisi tärkeää, että saisimme paikalle kaikkien jaostojen edustajat, mieluummin vielä vetäjiä. Mutta myös joitain keskeisiä aktiiveja kutsuttaisiin paikalle. Voisimme pilkkoa ongelmakentän pienemmiksi osioiksi ja yrittää keksiä noihin ratkaisua. Tutkin jaostotoimikunnan kanssa mahdollisuuksia maksaa vetäjän/jaostoedustajan matkakuluja.

Ihan alustukseksi heitän muutamia asiakohtia. Listaa voisi täydentää ja puntaroida tällä JAOSTOT-L_at_ursa.fi -listalla.

Jaostojen toiminnan ongelmia:

  • Jaostojen vetäminen, henkilöpainotteisuus
  • Sisäpiiristyminen, markkinointi
  • Havainto-ohjelmien teknisyys vs. laadukkaat tulokset
  • Toiminnan nykymuodot vs. uudet muodot
  • Ursa Minor, asema/malli/tarkoitus

-VeikkoM-