Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Matti T. Salo (matti.salo_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.02.2005



Tervehdys.

Taas on se aika vuodesta, jolloin ryhdymme pohtimaan Stella Arcti palkittavia harrastajia.

Alla on ote tekstistä, jolla esitellään itse palkinto ja sen myöntämisen pääkriteerit. Hyvä kuitenkin huomata, että nämä kriteerit ja luokitukset ovat vain ohjeellisia. Jos joku on palkintonsa muuten ansainnut, niin sitten on.

Palkinnot jaetaan Varkauden tähtipäivillä huhtikuun alussa. Jaostotoimikunta ja Ursan hallitus tekevät päätöksen palkittavista maalikuussa. Te hyvät jaostojen ja yhdistysten aktiivit sekä muuten aktiiviset harrastajat voitte tehdä hyvin perusteltuja esityksiä aina helmikuun loppuun asti.

Esitykset ja perustelut voitte toimittaa osoitteella jtk_at_ursa.fi tai postitse Ursaan, Arja Hokkaselle (kuoreen päälle merkintä Stella Arcti esitys).

Välittäkää tätä tietoa muille harrastajille.

Terveisin Matti Salo / Pj / Jaostotoimikunta


Stella Arcti on Ursan jaostojen vuosittainen jakama palkinto ansioituneille harrastajille. Palkintoja jaetaan 2-3 kpl vuosittain ja jakotilaisuus on tavallisimmin tähtipäivien yhteydessä. Ursan juhlavuonna 1996 palkittiin poikkeuksellisesti neljä harrastajaa. Stella Arctiin puitteet määriteltiin Cygnus 88 -tapahtumassa Seilin saarella. Merkittävinä arkkitehteinä palkinnolle toimivat mm. Marko Pekkola ja Aarre Kellomäki. Palkintoja ollaan jaettu Rovaniemen tähtipäivistä vuodesta 1988 lähtien.

Palkittavat valitsee Ursan jaostojen yhteistyöelin sille lähetettyjen ehdotusten sekä oman asiantuntemuksensa perusteella. Ursa hallitus päättää palkittavista toimikunnan ehdotuksen pohjalta. Ohjeellisesti pyritään noudattamaan seuraavia palkintokategorioita:

Merkittävä havainto

Kansainvälisesti tai kansallisesti merkittävä suunnilleen kuluneen vuoden jaksolla tehty havainto. Yleensä havainto tulee olla joku uusi löytö ja muuten tieteellisesti merkittävä tulos. Stella Arctin alkuvuosina tässä kategoriassa oli hiukan löyhemmät perusteet.

Ansiokas havaintotoiminta

Ansioituminen havaintotyön (myös valokuvaus) alueella. Havaintotyöskentely voi olla pitkäjännitteistä vuosia kestävää työskentelyä, mutta se voi yhtä hyvin olla vain lyhytaikaisempi, mutta muuten merkittävä havaintosarja.

Ansiokas harrastustoiminta

Ansioitunut työskentely jollain tähtiharrastuksen osa-alueella, esimerkiksi yhdistystoiminnassa, kansanvalituksessa, laiterakentelussa, yleisharrastuksessa yms. Usein tämä palkinto on mennyt pitkän linjan harrastajille.

Edellä mainittujen kategorioiden ohella on pyritty myös huomioimaan nuoret tai muuten uudet tulokkaat, jotka ovat jo harrastuksen alkuvuosina saavuttaneet merkittäviä tuloksia. Mainittu jako on siis kuitenkin vain viitteellinen. Palkintoja voidaan jättää jakamatta tai samasta kategoriasta voidaan myöntää useampi palkinto. Jaostotoimikunnat ovat kuitenkin pitäytyneet melko pitkälle yhteisesti hyväksytyissä periaatteissa.