Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (veikko.makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.05.2004



Vetäjille lähetystä viestistä lainaus (siirrän laajemmalle foorumille, koska mielestäni keskusteluun voisi osallistua muutkin kuin vetäjät):

> Cygnuksen ohjelmaan tulee tänä vuonna pientä uutta. Alla on lueteltuna
tyypin
> mukaan erilaiset ohjelmat. Näistä kaksi ensimmäistä koskettaa suoraan
jaostoja
> ja ainakin toiseen näistä olisi toivottavaa jokaisen jaoston järjestävän
> sisältöä.
> 1) Jaostokokous
> Perinteinen jaoston vetäjän ja aktiivien yhteinen palaveri. Sisältö
> suunnattu alan harrastajille ja aktiivelle.
> 2) Jaosto-ohjelma
> Sisältö on enemmänkin aihepiirin esittelyä sekä kansantajuista
> harrastamista ja esim. kuvien näyttämistä.

Minä ainakin olen koko ajan ehdottanut, että jaostojen velvollisuutena olisi järjestää vähintään jomman kumman tyyppinen ohjelma. Siis joko kokous omalle porukalle tai sitten suuremmalle Cygnus-kansalle suunnattu juttu. Kuvittelisin, että osalle jaostoista kahteen ohjelmaan repeäminen  voi teettää ongelmia. Viime vuosina sen yhdenkin ohjelman teko on tuottanut ongelmia, varsin jos varsinainen vetäjä ei ole paikalla.

Samaan hengenvetoon mainittakoon kuitenkin kannustuksena, että aika moni jaosto on ilmoittanut järjestävänsä kumman tyyppisen ohjelman. DS-jaostohan on jo useamman vuoden harrastanut tällaisen kahden eritasoisen  ohjelman järjestämistä. Nyt on muutamat muutkin tekemässä samaa (toki joillakin jaostoilla on ollut edellisinäkin vuosina suuremmalle joukolle suunnattu ohjelma, muttei taas erikoiskokoukstaan).

Minusta olisi tärkeää, jos osa jaostoista keksisi myös muunlaista yleisöohjelmaa kuin "puhuva pää" -tyyppistä. Osa voi olla esitelmätyyppistä,  mutta muutama vaihtoehto ei olisi pahitteeksi. Kuvien ja havaintotulosten esittely nyt on perinteinen. Demoja on joskus ollut myös jaoston havainto/harrastuskohteista. Voisiko ajatella, että rakentelupajassa tapahtumava isommalle joukolle suunnattu demokin voitaisiin laskea tällaiseksi yleisöohjelmaksi.

Vetäjien ohella muutkin aktiivit voisivat ehdotella ja kommentoida, mikä olisi hyvää ohjelmaa.

-VeikkoM-