Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marko Pekkola (jmpekkol_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.03.2004


Olisiko sinulla uutisia meille?

Tähdet ja avaruus -lehti yrittää pitää esillä suomalaisen tähtiharrastuksen uutisia. Harrastustoiminnan erilaiset puolet kaipaavat jatkuvasti monipuolista ja elävää uutisointia.

Suomalaisessa harrastuskentässä tapahtuu jatkuvasti pieniä ja suuria mielenkiintoisia asioita, ja ne voivat tapahtua hyvinkin lähellä sinua.

Tähtiyhdistykset, Ursan jaostot ja yksityiset harrastajat tekevät monia asioita, joiden soisi tulla laajemminkin tähtikansan tietoon. Kiinnostavia asioita voivat olla esimerkiksi jonkun rakentama havaintolaite, huomiota herättänyt ilmiö, jota jaostossa ollaan erityisesti tutkittu, yhdistyksen paikallista mielenkiintoa herättänyt tempaus, uusi toimintamuoto, jaoston tuloksellikas havaintoprojekti, harrastajan saama huomionosoitus, joku kiinnostava yhteistyökuvio tähtiharrastuksen ulkopuolisen tahon kanssa ja niin edelleen..

Ei sovi unohtaa myöskään sellaisia kansainvälisiä uutisia, joilla on vaikutusta suomalaisiin harrastajiin. Voi hyvin olla että monasti aktiivit, joiden tietoon tulee erilaisia jännittäviä uutisia, olivat ne sitten alkuperältään paikallisia tai peräti ulkomaisia, eivät ajoissa havahdu siihen että nämä asiat voisivat kiinnostaa T+a:takin.

Vaikka toimituksellamme on kohtalaisen laajat yhteydet eri puolille harrastajakenttää, se ei riitä alkuunkaan. Moni kiinnostava asia saattaa jäädä kokonaan huomiotta, kun tieto siitä ei kantaudu meille asti. Niinpä tarvitsemme "tuntosarvia" yhdistyksiin, jaostoihin, yksittäisten harrastajien keskuuteen.

Toivoisimme siis että meille tulisi vinkkejä erilaisten harrastusuutisten aiheiksi! Toisaalta vihjeitä kannattaa lähettää tietyllä kärsivällisyydellä - kaikista vinkeistä ei tule lopulta uutisia, mutta ilman vinkkejä valikoima on heikompi, suppeampi ja lopullinen palstatila koko aihealueelle kapeampi kuin jos olisi paljon hyvää mistä etsiä julkaistavaa.

Otamme kiinnostavimpien vihjeiden pohjalta yhteyttä haastattelun tai lisätietopyynnön muodossa, tai saatamme pyytää pientä tekstinpätkää.

Lehden kannalta erittäin tärkeä lisä uutisvihjeisiin olisivat hyvät toimintakuvat. Parhaimmillaan kuvia on uskallettu ottaa läheltä ihmisiä, ja he näyttävät pikemminkin innostuneilta kuin passikuvamaisilta ja/tai kuvan kompositio on muutoin kekseliäs tai ilahduttava. Kaikkein pahin vitsaus ovat nettiresoluutioiset pikku-jpg-kuvat, joita aikakauslehti ei voi painoasussaan hyödyntää. Kaikkein parasta materiaalia ovat taas valokuvaustakin harrastavien aktiivien otokset isoresoluutioisilla digikameroilla kuvattuna.

Useammasta pitkällä aikavälillä lähteneestä vihjeestä jotkin yksi tai kaksi voivat johtaa molemmin puolin positiivisiin lopputuloksiin T+a:ssa, Ota rohkeasti yhteyttä vähintäänkin silloin kun teillä on jotain epätavallisen hienoa meneillään,

Parhain terveisin,

Veikko Mäkelä ja Marko Pekkola