Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.05.2000



Täydennän ja valaisen sekä kommnetoin paria Jarmon viestin kohtaa UMI-keskustelussa.

Quoting Jarmo Moilanen <jarmom_at_netppl.fi>:

> Halohuhtikuun perinne näkyy edelleen havaintojen kertymisen suhteen, on
> useita havaitsijoita jotka havaitsevat pääsääntöisesti vain huhti- ja
> toukokuun. Mutta minusta se ei riitä ilmais-UMiin.

Minusta tuo on ehkä vähän liian tiukka kriteeri. Minusta olisi kyllä perusteltua, että jos joku useampana vuonna peräkkäin on aktiivinen ja osallistuu jaoston säännöllisiin projekteihin, oli se nyt esimerkiksi halokevät-projekti tai esim. perseidien havaitseminen, pari tyypillistä esimerkkiä mainitakseni, että hän saa UMIn ilmaiseksi. Mutta edellytys on kuitenkin että aktiviteetti on toistunut muutaman vuoden, esim. kolme peräkkäin. Tämä vaatii kyllä vetäjältä aktiivista tilastoihin tutustumista  ja se voi olla hankaala jaostoissa, joissa vetäjä vaihtuu tiuhaan.

> Tuossa oli puhetta siitä, että UMista on olemassa oma osoiterekisterinsä?
> Miksi ihmeessä?

Tarkennan.. UMIlla ei ole erillista _osoite_rekisteriä. UMIn rekisteri on kytketty Ursan asiakasrekisteriin, joka on se oikea paikka, josta osoitteet saadaan. UMIn rekisteri pitää yllä lähinnä tietoja jaostojen jäsenyyksistä, ilmais-, vapaa- ja tilaajakappaleiden saamisesta. Kaikki UMIn rekisteristä löytyvät nimet pitää olla myös Ursan asiakasrekisterissä so. jokaisella UMIn saajalla on Ursan asiakasnumero, vaikkei muuta Ursasta tilaisikaan/saisikaan.

Ursa Minorin mainostuksesta. Minusta se tehtävä kuuluisi aktiiviselle päätoimittajalle. Aina silloin tällöin joku pieni mainos on pitänytkin tehdä, mutta en sitten tiedä, miksi niitä ei viime aikoina ole ollut.

Jarmon mainitsemaan osoitteenmuutosongelmaan ei ole muuta järkevää ratkaisua, kuin tiedonkulun parantaminen Ursan toimiston sisällä. Muuttaville jaostonvetäjille voisi ohjeeksi sanoa, että ilmoittakaa osoitteenmuutos kuten se normaalisti Ursan toimistoon tehdään ja ilmoittakaa  varmuuden vuoksi muutosilmoituksessanne, että osoitetieto pitää tiedottaa UMIn ja T+a:n toimituksille.  

-VeikkoM-