Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Panu Ahjos (ahjos_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.05.2000


Ehdotus:

Koska Umi ei ole taloudellinen kysymys Ursalle nykyisessä mittakaavassaan, ehdottaisin seuraavaa mahdollisuutta:

Koska Umi on suhteellisen toimiva tapa havaitsevan tähtiharrastuksen levittämiseen ja havaitsemiseen innostamiseen, Umin voisi hyvin lähettää ilmaiseksi kaikille niille, jotka sen haluavat.

Siis käytännössä:

Jokainen Ursan jäsen, joka haluaa Umin, voisi ilmoittaa tahtonsa Ursaan ja saisi sen jälkeen Ursa Minorin ilmaiseksi.

Tämä lisäisi aluksi varmasti Umin saajien joukkoa. Jos uudet saajat ovat oikeasti asiasta kiinnostuneita, heistä osa varmasti innostuu Umin myötä itsekin havaitsemaan.

Jos Umin saamispyyntö pitäisi uusia esimerkiksi kerran vuodessa, se karsisi pois ns. kuolleet lukijat.

Jos tämä lisää Umin saajakunnan liian suureksi alkuinnostuksen jälkeen, ilman että uudet ihmiset todella tulisivat mukaan jaostojen toimintaan, Umin maksullisuutta kaikille olisi hyvä arvioida uudelleen. Mutta itse henkilökohtaisesti uskon, että alkuinnostus kyllä nostaa lehden menekkiä, mutta jatkossa eli esim. ensi vuonna menekki vakiintuu eikä enää kasva.

Jos ihmiset eivät tule jaostojen toimintaan, he eivät myöskään halua jaostojen toiminnasta kertovaa Umia. Jos he tulevat jaostoihin mukaan, voinemme olla melko tyytyväisiä tilanteesta.

        Panu