Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Makela (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.05.2000



Quoting Panu Ahjos <ahjos_at_ursa.fi>:

> Minusta on vähän väärä lähtökohta nostaa lehden arvostusta sillä,
> että tuo lehti pitää ansaita.

Puhuimmekin tästä Panun kanssa henk.koht. mutta yleiseen tietouteen:

Arvostusaisia ei ole tärkein argumentti, jonka vuoksi pidän tuon ilmaisjakelua vähnä huonona ajatuksena.

Ensinnäkin, emme voi laskea sen varaan, että jos haluajia tulee liikaa, voimme muuttaa taas pelisääntöjä. Meidän on sitouduttava tehtyyn ratkaisuun muutamaksi vuodeksi. Emme voi päättää, että tänä vuonna kaikki saavat ilmaiseksi, seuraavana ei saakaan.

Kysymyshän ei ole ihan pienestä taloudellisesta menoerästä, voin muistaa väärin, mutta UMIn suoranaiset kulut ovat luokkaa 10 000,- vuodessa. Sen kasvattaminen voi aiheuttaa jo hiukan puhetta.

Kysehän on tietenkin siitä, että kuinka arvioimme levikin lisääntyvän,  jos mainostamme, että tämän lehden saat ilmaiseksi, jos vain haluat. Oma arvioni on, että niitä tulee reilusti lisää. Jo pelkkä UMIn markkinoiminen T+a-lehdessä nostaa tilaajien määrää jonkun verran. Markkinointia ei viime aikoina ole erityisemmin tehty. Itse asiassa totesimme Ursassa eilen, ettei UMIn olemassaolosta  ole T+a:ssa mainittu kovin merkittävästi. WWW-sivuilta toki löytyy.

Sitten on vielä tuo Janin mainitsema asia. Nykyisillä lehdentekijäresursseilla  emme kovin paljon pysty levikkiä lisäämään.

Jotenkin tuntuisi myös hiukan vieraalta, että jotain saisi ilmaiseksi tekemättä mitään sen eteen (Ursan jäsenmaksun maksamista ei lasketa)..

Joo, mutta nää nyt ovat vain minun mielipiteitäni.. oikeasti olisi kyllä hyvä kuulla laajemminkin kommnetteja. Vain muutamat jaostonvetäjät  ovat ottaneet kantaa.

-VeikkoM-

PS. älkääpä unohtako Cygnus-asiaa, joka on vaarassa hukkua tämän kesksutelun alle.