NYTT

Syksy 2000
Syyskuu 1999
Toukokuu 1999
Syyskuu 1998 Syyskuu 1997
Elokuu 1997
Nyrölän Observatorion valokuva-albumi
Lokakuu 1997

Klikkaamalla kuvaa näet sen isompana.


Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen päätimme (tai puuseppämme Antti päätti!), että rakennuksessa on oltava sokkeli. Tässä valumuotti valua odottamassa.


Aluksi yritimme valmistaa betonia kottikärryssä, mutta totesimme homman sujuvan helpommi betonimyllyllä. Mylly saatiin lähitalosta ja sähkö generaattorista. Kyllä Riku välillä teki muutakin kun nojaili lapioon. :)


Antilta sujui muurarin hommatkin rutiinilla.


Valun kuivuessa levitimme jäljelle jääneen hiekan observatorion pihaan.


Seinien tukirakenne on 18mm vaneria. lähestulkoon oikean kokoiset palat ruuvattiin kiinni teräspilareihin.


Kun seinät olivat kiinnitetty niin rakenne oli tukeva ja kupu voitiin nostaa paikoilleen. Pienen säädön jälkeen kupu alkoi myös pyörimään.


Tässä vaiheessa rakennus alkoi jo uhkaavasti muistuttamaan tähtitornia! Yksi seinä jätettiin auki, jotta sisätöitä päästiin tekemään.


Antti askarteli lattian tukirakenteen ja lattialankut niiden päälle.


Nyrölän koulun lahjoittamat raakalaudat höylättiin seinälaudoiksi ja ne asennettiin eräänä kylmänä, tuulisena ja lopulta räntäsateisena lauantaina paikoilleen.


Tauolla paistettiin makkaraa hukkapaloista tehdyllä nuotiolla. Hyvää oli!


Tulevaa sähköistystä varten maahan kaivettiin erilaisia johtoja ja jäipä johtoputkiin runsaasti tyhjää tilaakin.


Seinälaudat kiinnitettiin ruuveilla, onneksi oli taas generaattori matkassa.


Heti lautojen ollessa seinässä Marko käsitteli ne valtilla. Väri on Jäämeri, ja lämpötila oli juuri sen mukainen maalaushetkellä.


Jalo kytki sähköjohdot ja asensi varaosaliikkeestä hankitut lamput paikoilleen. Peräkärryn takavalosta saa hyvän punavalon!


Kun putki nostettiin paikoilleen avajaisia edeltävänä päivänä saatoimme huokaista helpotuksesta. Suurin työ oli nyt takana ja tulos ainakin rakentakien mielestä erinomainen. Putkikin mahtuu sisällä liikkumaan!



Nyrölän Observatorion pääsivulle
Takaisin Siriuksen kotisivulle