Kansainvälisenä tähtitieteen vuonna tpaahtuu Suomessakin laajalla rintamalla, niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. On suuria ja pieni tapahtumia.
Valtakunnallisesti järjestetään kolme isompaa teemaviikkoa: Huhtikuun alussa 100 tuntia tähtitiedettä -tapahtuma, syyskuussa Tähtiharrastusviikko sekä kesäkuun alussa Aurinko-viikko. Näiden aikana on tapahtumia eri paikkakunnilla ympäri Suomea.
Teemaviikkojen ohella on myös muutamia teemapäiviä. Naistenpäivänä 8.3. järjestetään ohjelmaa Hän on tähtitieteilijätär (She is an astronomer) -teeman pohjalta. Maan tuntina (Earth Hour) 27.3. sammutetaan turhia valoja.
Tieteen päivät 2009 kokoaa kaikki tieteen alat Evoluutio-teeman alle 7.-11.1. Helsinkiin. SciFest-tapahtuma kerää koululaisia ja opettajia tieteen pariin Joensuuhun huhtikuun puolivälissä. Galilei-symposio järjestetään Helsingissä 13.–15.11.
Tähtipäivät 2009 järjestetään 15.-17.5. Järvenpäässä. Tähtitiede ja harrastus esittäytyvät yleisölle ja harrastajille. Harrastajakokoontuminen Cygnus 2009 järjestetään Utsjoella heinä-elokuun vaihteessa.
Vuoden mittaan järjestetään lukuisia näyttelyitä?. Näistä suurin on Universumin näkymiä, joka Helsingin ohella kiertää muillakin paikkakunnilla. Tunnelmia taivaalta on suomalaisten tähtikuvaajien valokuvanäyttely, jonka on tarkoitus olla myös esillä eri paikkakunnilla ja tapahtumissa.
Ursan planetaario tekee keväällä parin viikon kiertueen Itä-Suomessa ja syksyllä Länsi-Suomessa. Lisäksi planetaario paikalla muutamissa valtakunallisissa tapahtumissa. Näytöksissä kouluissa ja kirjastoissa voi tutustua tähtitaivaaseen ja oppia ymmärtämään sen ilmiöitä.