Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: A-J Punkka (prokyon_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.03.2012



Moi. Alla kysymyksiä ja vastauksia sertifiointiin liittyen. Lisäkysymykset ovat myös tervetulleita.

A-JP

Mitä sertifiointi tarkoittaa?

Sertifioinnin avulla syvennetään Ursan myrskybongausjaoston ja Ilmatieteen laitoksen välistä yhteistyötä. Sertifioinnilla pyritään varmistamaan yhteistyöhön lähtevän myrskybongarin osaamistaso. Tällä tavoin pyritään takaamaan muun muassa se, että myrskybongarin tekemät tuhojälkitutkimukset ja havainnot ovat erittäin luotettavia. Vastaava käytäntö on jo olemassa muutamissa Euroopan maissa.

Miten voi tulla sertifioiduksi bongariksi?

Tähän vaaditaan kahdenlaista näyttöä: sertifiointikokeen läpäiseminen sekä riittävän aktiivisuuden osoittaminen havaintoprojekteissa vähintään yhden kauden ajan.

Mihin sertifiointi velvoittaa?

Se ei automaattisesti velvoita mihinkään. Projekteihin osallistuminen on sertifioiduillekin bongareille vapaaehtoista. Mikäli projekteihin lähtee mukaan, niissä on kuitenkin toimittava sovittujen pelisääntöjen mukaan.

Miten sertifioinnista voi hyötyä?

Mikäli sertifioitu bongari osallistuu havaintoprojekteihin, hän saa käyttöönsä laajemman arsenaalin reaaliaikaista säätietoa kuin sertifioimaton bongari. Lisäksi tulevina vuosina saatetaan perustaa suora puhelinlinja sertifioitujen bongareiden ja Ilmatieteen laitoksen sääpäivystyksen välille.

Mitä sertifiointikokeessa pitää osata?

Sertifiointikokeen oleellisimmat osa-alueet ovat: ilmiöiden tunnistaminen (valo- tai videokuvista), tuhojälkitutkimusten tekeminen, havaintojen raportointi sekä joiltain osin myös reaaliaikaisen säädatan tulkinta (lähinnä tutkadata).

Ketkä voivat osallistua sertifiointikokeeseen?

Kokeeseen voi osallistua kuka tahansa, mutta sertifiointikokonaisuus sisältää kokeen lisäksi myös edellä mainitun yhden kauden mittaisen näytön havaintoprojekteissa.

Pitääkö sertifiointikoe uusia määräajoin?

Tästä ei ole vielä sovittu, mutta todennäköisesti sertifioinnin voimassaolo on määräaikainen (esimerkiksi 5 vuotta).

--
Myrskybongausjaoston postituslista: myrskybongarit-l@ursa.fi
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/harrastus/harrastajat-verkossa/sahkopostilistat/jaostojen-sahkopostilistat.html
Listan www-arkisto: http://www-old.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html