Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kukka Viitala (kukka.viitala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.04.2009



Hei, kaikki!

IYA2009-vuoden tähtipäivät järjestetään tänä vuonna 15.-17.5. Järvenpäässä Koivusaaren koululla. Päivät tuovat suomalaisen tähtiharrastuksen ja tähtitieteen esille sekä yleisölle että tavalliselle riviharrastajille. Tämän vuoden luonnollinen teema mukailee tähtitieteen vuoden pääaiheita.

Tähtipäiviä on kritisoitu viime vuosina sisäänpäinkääntyneenä tapahtumana, jossa käy etupäässä vain aktiivijäseniä. Tähän haetaan nyt muutosta. Tapahtuman sisältöä on tänä vuonna suunniteltu etenkin suuren yleisön ja riviharrastajan tarpeista käsin.

Tämän tavoitteen saavuttaminen ei onnistu ilman asiantuntijoita, joita eri jaostoissa ja yhdistyksissä löytyy runsaasti. Kysyisinkin alustavasti alastaan kiinnostuneita asiantuntijoita tuomaan tähtipäiville yleisölle tarkoitettua näyttelymateriaalia. Myös yksittäisten harrastajien materiaali on tervetullutta. Materiaalissa voidaan kertoa yksittäisen harrastajan, jaoston tai paikallisyhdistyksen aikaansaannoksista. Tällainen materiaali kiinnostaa varmasti suurta yleisöä.

Näyttelystä pitäsi tulla myös aktiivinen erilaisten esitysten kautta. Jaostot ja paikallisyhdistykset sekä muut alansa asiantuntijat voisivat pitää tähtipäisvillä max. 15 min. esityksen omasta erikoisalastaan. Näyttelyosasto voisi olla jonkun aikaa myös miehitetty, jolloin yleisöllä on mahdollisuus kysyä tarkemmmin näyttelyn sisältöön liittyvistä asioista. Samanlainen käytäntö oli muistaakseni meneissä Avaruus-näyttelyissä. Mielestäni tämä oli hyvä idea!

Korostan vielä, että esityksen pituudeksi riittää max. 15 minuuttia. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin esitelmän innostavuus ja kiinnostavuus. Juttelen yksityiskohdista tähtipäivien pääorganisaattorin, Matti Salon kanssa. Häneen kannattaa myös olla yhteydessä, jos haluaa kysyä tarkemmin tähtipäivien suunnittelusta.

Olen seurannut eri jaostojen ja paikallisyhdistysten toimintaa Ursan nettisivujen kautta ja voin vain ihailla sitä innostuksen ja asinatuntemuksen määrää, joka tästä joukosta löytyy. Tätä asiantuntemusta kelpaa esitellä myös tähtipäivillä.

Parhain terveisin,

Kukka Viitala
Ursan jäsentiedottaja
+358 400 307 030
kukka.viitala_at_ursa.fi