Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Kukka Viitala (kukka.viitala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.01.2009


Hei!

Kerho- ja yhdistystoimintaseminaari, joka pidettiin Artjärvellä 16.-18.1. oli hyvä näyttö siitä, mitä yhteistyöllä voidaan saada aikaan. Irene Hietalan esityksen perusteella päätin alkaa keräämään nimiä henkilöistä, jotka tekevät yhteistyötä oman alueensa koulujen kanssa tai ovat itse opettajia. Myös tällaiseksi yhteistyöhenkilöksi haluavan yhteystiedot olisivat tärkeitä. Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua allekirjoittaneelle.

Kattavan yhteistyöverkoston luominen helpottaa asioiden koordinointia ja tiedottamista kouluja koskevassa yhteistyössä. Olisi ehkä hyvä laittaa jonkun sorttinen foorumi/lista esim. wikiin tai tarvittaessa luoda sellainen Ursan sähköpostilistalle. Näin jokaisen olisi helppo seurata keskustelua ja tarvittaessa osallistua siihen.

Yhteistyön koulujen kanssa ei tarvitsisi loppua IYA-vuoden päättymiseen, vaan olisi vain hyvä jos koulut ja paikallisyhdistykset voisivat tehdä myöhemminkin yhteistyötä esim. koulujen erilaisissa tähtitiedettä koskevissa hankkeissa.

Laitoin oheen linkit ESA:n ilmaisesta lapsille suunnatusta koulutuspaketista. Aineisto on suunnattu lähinnä koulujen opettajille, mutta miksei esim. lastenkerhoa pitävät paikallisyhdistyksetkin voisi halutessaan tilata tällaisen opetuspaketin.

Materiaali sopii mielestäni hyvin esim. peruskoulun ala-asteelle tai lastenkerhoihin. Abstraktiotasoa nostamalla materiaalista voi sorvata näppärästi esilaisia esityksiä esim. yläasteikäisille.

Opetuspaketin toimitukseen kannattaa varata kuukausi pari aikaa.

Ohessa opetuspaketin taustaa...

http://www.esa.int/esaHS/SEM1VN57ESD_education_0.html

ja ei kun tilaamaan!

http://esamultimedia.esa.int/docs/isskit/ISS-eduform.html

Parhain terveisin,

Kukka Viitala
Ursan jäsentiedottaja
+358 400 307 030
kukka.viitala_at_ursa.fi