Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Walter Rydman (rydman_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.10.2007


  Aurinkoista syksyä,

  Ensi vuoden toiminnasta on hyvä kirjoittaa jotain ajatuksia paperillekin.   Jaostot pääsevät toimintasuunnitelmassa taas omaan liitteeseensä   kootusti.

  Toivoisin, että lähettäisitte minulle lyhyet suuntaviivat ensi vuoden   toiminnastanne. Paljon tekstiä ei tarvitse tuottaa, mutta tietenkin   halutessaan niin saa tehdä. Jo yksi kappale riittää (vanhoista   suunnitelmista voi katsoa mallia).

  Tekstistä olisi hyvä käydä ilmi mahdolliset projektit, tapaamiset ja   seminaarit, jos sellaisia järjestetään. Esimerkiksi: "Jaosto järjestää   kaksi tapaamista aktiiveilleen".

  Projekteilla tarkoitan suurempia voimanponnistuksia tai joka tapauksessa   jaoston tavallisesta toiminnasta poikkeavia uusia ideoita. Esimerkiksi   rakennus- tai kirjoitusprojekti. Siis kertaluonteinen tapahtuma.

  Vakiintunutta perustoimintaa ei tarvitse kuvailla. Riittää todeta, että   toimitaan kuten ennenkin tms. Toimintakertomus kuitenkin kuvaa sen   riittävällä tarkkuudella.

  Toimintasuunnitelma kannattaa kirjoittaa lukijalle, joka haluaa nopeasti   saada selville mitä jaosto tulee vuoden aikana tekemään. Siksi kovin   pitkiä selityksiä tai perusteluja ei tarvitse kirjoittaa. Mikäli jaosto   haluaa jonkin projektin tehdä se saa siihen ryhtyä eikä sitä tarvitse   toimintasuunnitelmassa erikseen perustella.

  Lopuksi vielä arvio jaoston tarvitsemasta rahoituksesta. Suuriin   korotuksiin aiempaan nähden ei ole mahdollisuutta ilman   suunnitelmatekstissä olevaa mainintaa siitä, miten rahat käytetään.

  Kovin pieniin yksityiskohtiin meneviä arvioita ei tarvita. Arviossa   kohta muut kulut kattavat kaikki pienemmät ja yllättävät menot. Jollei   mitään erikoista ole suunnitteilla, riittää aivan hyvin pelkkä   kokonaissummakin ellei se nouse hyvin suureksi (lue: useita satoja   euroja).

  Veikon idea wikipohjaisesta tavasta tehdä suunnitelmat ja   toimintakertomukset oli hyvä. En ole vain ehtinyt syksyn julmetun   asiamääärän takia siihen paneutua. Toimintakertomusta kirjoitettaessa se   on varmasti hyödyllinen, koska tekstimäärät ovat suurempia.

  Niin. Aikaa on marraskuun alkuun, mutta ei tarvitse sinne asti   odotella :) Minä muokkaan tekstit vielä yhtenäiseen asuun, joten siitä ei   teidän tarvitse huolehtia.

  • Walter

Walter Rydman, FM
Toiminta- ja tiedotussuunnittelija

Puhelin: (09) 684 0400
s-posti: walter.rydman_at_ursa.fi

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry
Raatimiehenkatu 3 A 2
000140 Helsinki
www.ursa.fi