Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: juha.ojanpera_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 16.08.2005



Tervehdys!

Taivaan merkit projekti

Aluksi:

Tässä hiljattain käytiin myrskybongareiden postilistalla lyhyt mutta vilkas keskustelu eräästä "valopallohavainnosta", jollaisen eräs listamme jäsen toi kaikkien myrskybongarilistan tilaajien tietoisuuteen. Havainnon oli tehnyt jossain Itä-Suomessa eräs aivan tavallinen ihminen, ns. "kadunmies" tai "tavallinen tallaaja", jolla ei ole erityisemmin kokemusta taivaan ilmiöiden havaitsemisesta. Havaintoon liittyi videopätkäkin, jota tosin ei annettu julkiseen levitykseen, mutta Mäkelän Veikko on sen nähnyt ja siitä tehnyt arviota. Tämä tapaus alkoi vaivata minua, ja ajattelin, että jos tämä havainnon tekijä olisi tunnistanut oikein havaitsemansa ilmiön( ainakin Veikon mukaan niinkin arkinen ilmiö kuin laskeutuva lentokone kuvattuna käsivaralla ja kuvan laatukin oli huono), olisi tämä epämääräinen ja hämäräperäinen "valopallohavainto" jäänyt tekemättä. Tämä tapaus sai minut ajattelemaan asioita, ja ajattelun tuloksena kypsyi idea sellaisesta oppaasta, joka auttaisi "tavallisia tallaajia" tunnistamaan havaitsemiaan ilmiöitä oikein, ja tekemään niistä oikeat havainnot.

Kuvaus:

Projektin tarkoituksena on laatia kattava, mutta tiivis opas erilaisista taivaan ilmiöistä. Opas olisi suunniteltu "tavallisille tallaajille", jotka eivät erityisemmin tunne taivaan ilmiöitä. Oppaan tarkoitus olisi auttaa ihmisiä tunnistamaan ilmiöitä oikein ja ohjata heitä perusteellisemman tiedon luokse. Opas sisältäisi myös tiedot oikeasta havainnon tekemisestä, ja neuvoisi myös välttämään tavallisimpia virheitä ja puutteita, mitä havainnon tekemisessä voi tulla vastaan.

Suunnitelma:

Projekti toteutettaisiin yhteistyönä eri (anteeksi kapulakielinen ilmaisu) tahojen kanssa, esim. Ursa jaostoineen, Suomen ufotutkijat, lintubongarit ilmailuharrastajat ym. mahdolliset taivasta ja luontoa tarkkailevat henkilöt ja yhteisöt. Opas julkaistaisiin netissä, mutta siitä voisi olla myös paperiversio, jotka täydentäisivät toisiaan. Projektin kustannukset jaettaisiin siihen osallistuvien tahojen kesken.

Aikataulu:

Nettiversio julkaistaisiin tämän vuoden aikana, ja kirja vuoden 2006 aikana. Lopuksi:

Tässä siis lyhyt kuvaus tästä ideoimastani projektista. Nyt kuulisin mielelläni jaostojen vetäjien ym. harrastajien mielipiteitä ja mahdollisia ehdotuksia ja muita kommentteja tähän projektiin liittyen. Ainakin ufotutkijoiden parissa idea on saanut kannatusta.

Terveisin Juha Ojanperä

--
-juha ojanperä-

__
Saunalahti Xtra - Uusi GSM-vuokrapuhelin ja edistykselliset Xtra-palvelut käyttöösi alk. 4,95 e/kk! http://saunalahti.fi/xtra/

--
-juha ojanperä-

__
Saunalahti Xtra - Uusi GSM-vuokrapuhelin ja edistykselliset Xtra-palvelut käyttöösi alk. 4,95 e/kk! http://saunalahti.fi/xtra/