Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leo Wikholm (leo.wikholm_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.04.2004



Palataksemme vielä aiheeseen Cygnus-kesätapahtuma ja sen kehittäminen.

Cygnus on hetki kesää, hetki aikaa kohdata harrastajia, joita niin harvoin näkee, hetki aikaa kokoontua yhteen pohtimaan yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Cygnus on myös kesänviettoa eli siellä voi toki vain olla ja ihmetellä osallistumatta mihinkään kokoukseen.

Cygnuksen sisältöä pitää kehittää, jotta siitä ei tulisi liian arkinen, liian arvattavissa oleva ja tavanomainen tapahtuma, jonne kohta ei kukaan jaksa raahautua mukaan. Onhan Cygnus kokenut muutoksia vuosien varrella, mutta lisää uusia tuulia kaivataan.

Itse kaipaan sinne toiminnallisuutta. Tätä on jo sinne tullutkin erilaisten minikurssien muodossa, kaukoputken rakentamista ja rakettien lennätystä. Jostain kun keksisi vielä lisää.

Jaostokokouksia pitää olla tarvittaessa mutta ei pakonomaisesti. Jos jokin jaosto haluaa kokoontua, se kokoontuu pohtimaan omia projektejaan. Niistä tulee helposti sisäpiirimäisiä ja ulkopuolinen "vieras" ei uskalla mukaan tai on vähintäänkin ihan pihalla siitä mistä keskustellaan.

Nuo luennot ja esitykset ovat hyvä ajatus, mutta niistä ei sitten pidä tehdä liian tieteellisiä. Jotain sellaista kaipaan että kun istahdan kuuntelemaan, otan hyvän asennon vaikka kannon päällä tai ruohikolla, ymmärrän kaiken alusta loppuun saakka tietämättä aiheesta juurikaan ennen esitystä. Matkan aikana ei saa alkaa nukuttamaan eikä mieleeni saa tulla kaipuu lukion fysiikan kirjasta. Eli siis käytännönläheistä rautalangasta väännettynä. Toki suunnatulle ryhmälle voisi olla erikoisempaakin. Ja ihan 10 minuuttinenkin hetki mielenkiintoisesta aiheesta voisi olla paikallaan. Löytyiskös jaostoista tällaisia?

Esimerkkinä voisin itse vaikkapa kertoa satelliiteista ja lähteä liikkeelle nollatasolta. Illan tullen katsottaisiin sitten asiaa käytännössä, joskin Cygnus-yöt ovat melko vaaleita.

Leo Wikholm