Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Matti T Salo (mtsalo_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.04.2004



Tuleva Cygnus on minulle 14. Vuosi vuodelta olen havainnut lisääntyvän ilmiön, jossa harrastajat keskittyvät oman eritysialansa porukkaan. Näin tosiasiassa Cygnuksen osanottajajoukko ei ole 120-160 päinen vaan joukko pieniä ryhmiä.

Ilmiö on yleinen myös tähtiharrastuksessa muutenkin ja myös koko yhteiskunnassa. Meillä on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa siihen C:n osalta. Oma kantani on se, että Cygnukselle ei erityisesti tarvitse haalia uutta väkeä. Ne tulevat, jotka tulevat. Siitä huolimatta paikalle ilmaantuu joka vuosi muutama uusikin tulokas, joille olisi hyvä tarjota vähän helpommin sulatettavaa ohjelmaa. Sama tietysti koskee sitä suurta osanottajajoukkoa, joka tähän asti on keskittynyt vain oman jaostonsa kokouksiin ja käyttänyt muun C-ajan saman porukan majoituspaikassa hengailuun. Tavallaan nämä osanottajat ovat samalla lähtöviivalla täysin uusien tulokkaiden kanssa.

Koska Cygnuksesta on muotoutunut myös kesäisen oleilun paikka, tulisi sinne järjestää myös oleilua tukevaa ohjelmaa, jotta kaikki kokouksien välinen aika ei menisi "jouten oloon". Hyvä kuvakavalkaadi ei siis olisi ollankaan pahasta.

Minusta nykytilanteessa Cygnuksen tavoitelistalle tulisi asettaa osanottajien yhteisöllisyyden edistäminen. Olemmehan tekemässä ja osallistumassa yhteiseen kesätapahtumaan.

Mitä tulee Kuu, planeetat ja komeetat jaoston ohjelmaan, niin tiedossa on aktiiveille suunnattu kokous ja koko cygnusväelle kohdistettu havaintokatsaus tms.

T: Matti Salo