Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leo Wikholm (leo.wikholm_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.02.2004



Hei!

Jokavuotinen Stella Arcti -palkinto jaetaan ansioituneille tähtitieteen harrastajille Seinäjoen Tähtipäivillä 16.-18.4.2004. Taas on se aika vuodesta, jolloin pitäisi miettiä palkittavia harrastajia.

Palkittavat valitsee Ursan jaostojen yhteistyöelin ehdotusten ja oman asiantuntemuksensa perusteella. Ursan hallitus päättää palkittavista harrastajista jaostotoimikunnan ehdotusten pohjalta.

Palkintoja jaetaan 2-3 kpl ja ohjeellisesti sen jakamisessa pyritään noudattamaan seuraavia kategorioita.

MERKITTÄVÄ HAVAINTO Harrastaja on tehnyt kuluneen vuoden aikana kansainvälisesti tai kansallisesti merkittävän havainnon. Tässä on usein kyseessä jostain uudesta löydöstä tai tulos on muuten tieteellisesti merkittävä.

ANSIOKAS HAVAINTOTOIMINTA Harrastaja on ansioitunut havaintotyön ohella kuluneen vuoden aikana. Kyseessä voi olla pitkäjänteinen, useita vuosia kestänyt havaintotyö tai lyhytjaksoinen muuten merkittävä havaintosarja.

ANSIOKAS HARRASTUSTOIMINTA Harrastaja on ansioitunut jollain harrastustoiminnan alueella. Tällaista voi olla esim. yhdistystoiminta, kansanvalistus, laiterakentaminen yms. Tämän kategorian mukaan palkinnon ovat saaneet usein pitkän linjan harrastajat.

Palkintojen jakamisessa on pyritty huomioimaan myös nuoret tähtitieteen harrastajat ja uudet tulokkaat, jotka ovat harrastuksensa alkuvaiheessa saavuttaneet jo merkittäviä tuloksia. Edellämainitut kategoriat ovat viitteellisiä. Palkintoja voidaan jättä jakamatta tai samasta kategoriasta saatetaan myöntää useampia palkintoja.

Lisää Stella Arcti -palkinnosta ja palkituista löytyy osoitteella http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/stella-arcti/.

Ehdotusten tulee olla jaostotoimikunnalla 23.2.2004 mennessä. Lähetä ehdotuksesi osoitteella jtk_at_ursa.fi.

Ursan jaostojen yhteistyöelin