Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jari Makinen (jari.makinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.10.2003


Hei,

Avaruus 2003 -näyttelystä on tulossa varsin hurja tapaus ja pari vuotta sitten ollutta Avaruus 2001 -näyttelyä laajempi katsaus avaruuteen, avaruustoimintaan ja tähtiharrastukseen. Kahden viikon kuluttua Kaapelitehdas on toivottavasti todella täynnä toimintaa!

Olen suunnitellut ohjelmaan mukaan nyt myös erityisesti Ursan jäsenille tarkoitetun tapahtuman: "Ilta avauusnäyttelyssä" alkaa klo 18 lauantaina 1.11. heti näyttelyn sulkeutumisen jälkeen ja kestää ainakin klo 20 saakka. Mukaan mahtuu 200 ennakkoon ilmoittautunutta ursalaista ja ilmoittautuminen alkaa heti seuraavan T+A:n ilmestymisen jälkeen Ursan nettisivuilla. Siis ensi viikolla. Pääsemme kiertelemään asiantuntijoiden kanssa näyttelyssä ja nauttimaan kutsuvierailta edellisiltana jääneitä juomia.

Ennakkoilmoittautuminen ja rajoitettu määrä ovat välttämättömiä, koska kaikilla osastoilla ei ole illalla enää miehitystä, jolloin joudumme liikkumaan varsinaisen näyttelyn puolella hallitusti ja paikalla olevat henkilöt tietäen. Suunnittelemme myös elokuvan esittämistä, mikä on mahdollista vain muilta suljetussa jäsentilaisuudessa ilman huomattavien tekijänoikeusmaksujen maksamista.

Olennaisin illan anti on kuitenkin auditoriossa pidettävä lyhyiden esitysten sarja. Sen aloittaa astronautti Jean-François Clervoy kertomalla avaruudesta erityisesti tähtiharrastajille ja vastaamalla aiemmin päivällä pitämäänsä esitystä paremmin (toivottavasti asiantunteviin) kysymyksiin. Hänen jälkeensä kuulemme esityksen International Space Universitystä siellä olleiden suomalaisten kertomana. Ja sitten lava on avoin havaintokertomuksille, diaesityksille sekä muille vastaaville.

Tarjoan teille ensinnä mahdollisuutta näiden esitysten pitämiseen; paikalla salissa on toivottavasti parisataa tähtiharrastuksesta kiinnostunutta, mutta ei välttämättä jaostoissa toimivaa henkilöä, joista osa voisi olla omiaan piristämään havaintotoimintaa ja vahvistamaan jaostoja. Paikalla mahdollisesti olevat jaostoaktiivit voisivat esitellä alojaan, paikallisyhdistyksen kertoa toiminnastaan ja niin edelleen. Kaikki ehdotukset ovat tervetulleita! Lava on teidän!

Jotta ilta sujuisi hyvin, pyydän esitysten pitämisestä kiinnostuneita ilmoittautumaan minulle ennalta. Todennäköisesti voimme ottaa mukaan myös ex tempore -esityksiä paikan päällä, mutta ennalta ilmoittautuminen antaa mahdollisuuden hyvän esitysjärjestyksen tekemiseen ja takaa mukaan mahtumisen.

Kiitos etukäteen!

Terveisin,

Jari

---
Jari Mäkinen
    tuottaja/producer
    tiedetoimittaja/science editor

Avaruus 2003 - Helsinki Space Exhibition

    Rauhankatu 8 C 46       Voice   +358 9 612 46 737
    00170 Helsinki          Telefax +358 9 612 46 738
    Finland                 Mobile  +358 40 550 91 98

    jari.makinen_at_ursa.fi    www.avaruus.info