Ursa   Viestintä   Listat   jaostot-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

jaostot-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä jaostot-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Arja Hokkanen (arja.hokkanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.04.2003


Hei!
Avaruus 2003 -näyttely toteutetaan ensi syksynä Helsingin Kaapelitehtaalla samaan tapaan kuin edellinen A2001-näyttely. Näyttelyn tuottaa Jari Mäkisen Kupla productions -yhtiö, mutta minä toimin Ursan jaostojen ja harrastusyhdistysten koordinaattorina. Alla osia Jarin kirjeestä, jossa hän kertoo näyttelystä. Merikaapelihallin pohjapiirustusta en laita liitetiedostona mukaan, mutta halukkaat voivat käydä katsomassa sitä verkossa sivulla http://www.ursa.fi/ursa/A2003_pohja.jpg

Viimeksi jaostoilla oli oma osasto, missä oli pieniä esityksiä koko näyttelyn ajan. Oliko tämä teidän mielestänne toimiva ratkaisu? Mitä pitäisi tehdä toisin? Periaatteessa myös edellinen ohjelma kelpaa hyvin, sillä jokaista ohjelmaa mahtui seuraamaan vain pieni määrä ihmisiä, joten suurta vaaraa ei ole, että esitykset olisivat vanhastaan tuttuja. Toiminnalliset pienet demot ovat helposti seurattavissa ja kohtuullisella vaivalla toteutettavissa.

Kannattaa varata paikka NYT ja antaa ideoiden muhia kesän. Lisäksi kaikenlaisia toiveita ja ideoita otetaan vastaan NYT. Syyskuun alussa aloitamme tosi toimet näyttelyn kokoamiseksi.

Tähtiyhdistysten ja Ursan harrastusjaostojen yhteiseksi teemaksi on kaavailtu valosaastetta ja valaisua. Toivoisin saavani kokoon erityisen valaistusnäyttelyä suunnittelevan ryhmän. Ilmoittaudu minulle jos kiinnostaa. Tähänkin aiheeseen otan kiitollisena vastaan vinkkejä ja toiveita.

Ja tässä lopultakin Jarin kirje:

Hyisin mutta aurinkoisin terveisin,
Arja

PS. Jaostojen ei tarvitse ilmoittautua vielä, mutta toivon teidän aloittavan ideoinnin nyt. Palaan asiaan Cygnuksella.

Heipä,

Tässä mahdollisimman kaikenkattava briiffaus yhdistyksiä ajatellen. Ohessa on Merikaapelihallin pohjasuunnitelma tämänhetkisen tilanteen mukaan, eli tähän saattaa tulla vielä muutoksia. Sisäänkäynti on meren puolelta vasemmalta ja narikka on siinä missä viimeksi oli valokuvanäyttely. Sisään halliin tullaan paikasta, missä viimeksi oli Mars-laatikko, joten Ursan osasto on aivan ensimmäisenä vastassa laajeten ikkunanvierustasta koko parven alaosan levyiseksi. Oletettavasti planetaario kannattaa laittaa siihen missä se oli viimeksikin ja ryhmitellä Ursan ja muiden yhdistysten osaston väliin jäävälle alueelle. Käsittääkseni siinä on hyvin tilaa myös postereille, tosin niille olisi hyvä keksiä yhtenevä ilme sekä näyttävä ripustus, sillä osasto on paraatipaikalla. Periaatteessa voisi olla hyvä idea ripustaa ne vaikka seinän viereen pitkäksi rivistöksi ja niiden eteen joitain osastoja, jolloin yleisö voisi kävellä posteriosuuden läpi.

Yhdistyksille voi tarjota näyttelyosastoja, jotka ovat ilmaisia. Tilaa on jokseenkin saman verran kuin viimeksi, eli jokaiselle yhdistykselle ei ole omaa poteroa, vaan tilaa jaetaan kiinnostavuuden ja näyttävyyden mukaan (tämä tietysti on osin nakki, jolla koetetaan saada heitä ideoimaan jotain kivaa). Mikäli kaikki yhdistykset ovat tulossa innolla mukaan ja tuomassa vaikka mitä, niin sitten suunnitelmaa täytyy muuttaa.

Kaikkein kivointa olisi saada yhdistysten yhteinen toimelias osasto. Ja siis: yhdistyksille osallistuminen ei maksa mitään, mutta he eivät myöskään saa harrastaa kaupallista toimintaa ilman, että sinulta tai Ursalta yleisesti kysytään lupaa.

Valosaaste sopii erinomaisesti aiheeksi ja mielelläni otan siitä vaikka päivittäisen esityksen isolle lavalle.

Jaostojen ja yhdistysten kannattaa myös huomata, että olen varannut Kaapelin uudet komeat luentosalitilat (nyt Merikaapelihallin alla) käyttöömme, ja jos heillä on joitain ideoita niissä pidettäväksi toiminnaksi, niin kannattaa ottaa puheeksi mahdollisimman aikaisin. Lisäksi kaikki muutkin ideat ja ajatukset näyttelyn aikana olevaksi toiminnaksi ovat tervetulleita!

Näyttelyyn kaivataan jälleen myös oppaita, mikä kannattaa myös tuoda esiin!

jari



Arja Hokkanen, suunnittelija
Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry
Raatimiehenkatu 3 A 2
00140 Helsinki

puh. 09-68404010
fax. 09-68404040

arja.hokkanen_at_ursa.fi
http://www.ursa.fi