ilmakeha-l [ät] ursa.fi
viestiarkisto
Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa,
että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo
liittynyt listalle.
» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)
» Listan/viestin loppuun
Moi,
Täällä Vaalassa oli ihan tavanomaisia (alasivuauringot ja 22 rengas auton ikkunassa), mutta muuten ihan kivan selviä pintahaloja tänään noin -18C pakkasessa. Halokuvani löytyvät nykyisin täältä:
http://www.somerikko.net/halos/disp/halot.html
Sain tässä äskettäin etukäteen joululahjaksi hiukan nykyaikaisemman kännykän jossa on selain. No, asiasta kolmanteen juolahti mieleen se kun joku joskus kyseli taskuopasta halojen tunnistukseen... Totesin vain että siinähän se oli kädessäni, joten tuumasta toimeen...
Toki, tekemäni pikkuinen sivusto on pahasti vielä kesken ja ulkoasu kaipaa vähän hiomista, mutta ne joilla on kännykässä web-selausmahdollisuus voiva sitä kokeilla (toimii toki tietokoneillakin, sillä ovat ihan tavallisella html-kielellä tehdyt).
En takaa sivujen toimivuutta tai hyvää näkyvyyttä kaikissa puhelinmalleissa. Omassa Nokian 6233 puhelimessa sivut toimivat kyllä mutta ulkoasu ei ole ihan kunnossa. Sivujen pitäisi kyllä toimia jos puhelimessa vain on web-selain. Sivut on tehty mahdollisimman kevyeksi vaarantamatta simulaation selvyyttä. Simulaation latautuminen kestää muutaman sekunnin gprs-yhteydellä. Sivut on suunniteltu toimiviksi kapeissakin puhelimien näytöissä. Sivun suunniteltu leveys on 160 pikseliä, joten sitä leveämpi saisi kännyn näyttö olla. Pystysuunnassa puolikas all-sky simulaatio ei mahdu kerralla näytölle joten sitä täytyy vierittää. Simun alta löytyy simulaatissa olevien numeroiden selitykset.
Uskallan väittää että maailman 1. kännykällä katsottavaksi tarkoitettu halojen tunnistussivusto löytyy osoitteesta:
http://www.somerikko.net/mhalot/index.html
Ai niin. Sivuilla oleva Alkuun-linkki ei toimi enkä jaksanut sitä nyt poistaa. Käyttäkää puhelimen takaisin tms. valintaa.
Siellä on nyt horisontin yläpuolisten yleisten halojen simulaatiot 5° välein auringon korkeuksille 0 - 90°. Paitsi että korkeus 85° puuttuu. Koetan saada harvinaisten halojen simut lähi aikoina tehtyä.
Jarmo
--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html
» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)
|