ilmakeha-l [ät] ursa.fi
viestiarkisto
Tämä ilmakeha-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa,
että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo
liittynyt listalle.
» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)
» Listan/viestin loppuun
Niinpä. Ehkäpä vettä ei tarvita ollenkaan maahan tuhlattavaksi. Kun
lumitykkien halojen kiteet kuitenkin kasvavat ilmassa olevasta
luonnollisesta kosteudesta. Pelkkää bakteeriproteiinipölyä ilmaan ja johan
alkaa halopilvi nousta.
Marko
Lainaus Juhana.Hakumaki_at_uku.fi:
> Mielenkiintoista!
>
> Nyt vain kyselemään onko Himoksella Snomax(TM)-proteiini käytössä.
> Se on ainakin valmistajan mukaan hyväksytty käyttöön Suomessa.
>
> Eli siitä vaan tilaamaan ja kasvattamaan kiteitä, nopeammin, puhtaammin
> ja
> kauniimmin. Onko kenties ovi jokamiehen (tai -naisen) kidelaboratorioon
> nyt auennut?
>
> talvisin terveisin,
> Juhana
>
>
> On 9 Jan 2006 at 17:59, Timpe Roschier wrote:
>
>
>
> tässä vielä hieman paluuta aikaisempaan lumitykki-keskusteluun.
> sivulta
> http://www.cemagref.fr/Informations/Presse/InfMediaEV/infomedia62EV.htm
> löysin keinolumesta seuraavan tekstin:
>
> Snowfall has drastically diminished over the last 20 years and a large
> number of ski resorts must now use artificially made snow to guarantee a
> suitable snow coverage on their ski runs. Among the technological
> innovations of the past few years, a new method produces a better
> quality
> of snow in greater quantities. Thus a cryogenic protein additive can aid
> in making snow even if it is not cold enough to use the snow cannons.
> This
> molecule accelerates the crystallisation process of water and the
> process
> can start 2–3°C above the usual temperature. Moreover, this protein
> makes
> it possible to reduce the amounts of water and energy needed to make
> artificial snow. However, using this protein in the outdoors has sparked
> debate since it comes from a bacterium. It is approved in some countries
> but banned or controlled in others. Two teams belonging to Cemagref
> Grenoble Research Centre and to the University of Turin in Italy joined
> efforts to study the impacts of this product on the environment on the
> request of ski resort operators and the product's manufacturer.
>
> elikä bakteereista saatava proteiini on oleellinen keinolumessa.
> ehkäpä
> jostain vielä löytyy tutkimus keinolumen kiderakenteesta. onhan
> hiihtokeskusten tavoitteena saada mahdollisimman vähällä energian ja
> veden kulutuksella mahdollisimman kestävää lunta - jos tuota nyt sitten
> lumeksi voi kutsua...
>
> t.-Timpe-
> --
> Keli kuin keli, aina nousee - LimaKilo Crew
>
>
>
> --
> Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista:
> ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
> Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html
> ***
> Listan www-arkisto:
> http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html
>
>
>
>
> --
> Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista:
> ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
> Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html
> ***
> Listan www-arkisto:
> http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html
>
--
Halojaoston ja ilmakehän valoilmiöiden jaoston sähköpostilista: ilmakeha-l_at_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/ilmakeha2-l/summary.html
» halo-l [ät] ursa.fi -arkisto (1996-2005)
» ilmakeha-l [ät] ursa.fi -arkisto (1997-2005)
|