Ursa   Cygnukset   Cygnus 2007   Infolista   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

Cygnusinfo

Kirjoittajan mukaan: Harri Haukka (harri.haukka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.07.2007



Hei kaikki Cygnukselle tulijat!  

Artjärven Cygnuksen ohjelmaa on viime päivinä tarkennettu ja muutamia lisäyksiäkin on tullut. Ohessa on muutama ohjelmaa selvittävä seikka ja lisäinformaatiota.  

Pajat:

Cygnuksella on tänä vuonna kolme pajaa. Perinteiseen tapaan havaintovälinejaoston pajalla puuhaillaan rakennus- yms. projektien parissa, mutta tänä vuonna on muutama uusi paja. Toinen uusista on Polluxin järjestämä vesirakettipaja jonka puitteissa opetellaan miten rakennetaan oikea vesiraketti ja miten se ammutaan. Polluxin porukka tuo mukanaan ampumiseen tarvittavat laitteet, mutta osallistujat voivat ottaa mukaansa 1.5 litran muovisia limpparipulloja jotka soveltuvat parhaiten rakettien tekoon. Myös muuta rakennusmateriaalia kannattaa varata, jos haluaa raketistaan Cygnuksen parhaan. Vesirakettipajaa esitellään perjantaina kello 12:30. Tällöin on myös mahdollista saada hyviä vinkkejä raketin tekoon. Valmiiden rakettien ampuminen tapahtuu valvotusti polluxilaisten ohjeiden mukaan. Vesirakettipajan lisäksi paikanpäällä on myös Ursan ”matkaplanetaario” jonka käyttöä opetellaan pajamaisesti torstai ja perjantai –iltoina sekä perjantaina kerhojaoston tapaamisen yhteydessä. Kaikki planetaariosta kiinnostuneet laittakaa tämä siis ”korvan taaksen” muistiin.  

Kilpailut:

Tämän vuoden Cygnuksella on myös useita kilpailuja. Heti torstaina alkaa valokuvauskilpailu jonka parhaat palkitaan lauantaina Stella Arcti –palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä. Ottakaa siis osaa tähän kuvauskilpailuun. Tänä vuonna paluun tekee tietokilpailu joka järjestetään sekä perjantaina, että myös lauantaina. Perjantaina karsitaan lauantain finaaliin osallistujia, mutta jos joku haluaa vielä lauantaina ottaa osaa, niin tarvittaessa voimme järjestää ylimääräisen karsinnan. Tietokilpailun kysymykset liittyvät kaikkien jaostojen aihealueisiin, joten yleistieto on se joka ratkaissee voittajan. Kannattaa siis osallistua. Kilpailu on joukkuekisa jossa yhdessä joukkueessa on max. kolme jäsentä. Kolmantena kilpailuna on luontopolku jonka paras tietäjä palkitaan samoin kuin yksi muu osallistuja arvan perusteella.  

Viimeisimmät lisäykset:

Ohjelmaan on tullut viimepäivinä lisäyksiä. Torstaina Hannu Määttänen pitää esitelmän aiheesta: Tähtiharrastusoptiikan kysymyksiä ja vastauksia. Vesiraketti- ja planettaariopajat ovat myös tulleet ohjelmaan, kuten edellä kävi jo ilmi.  

Huomio yhdistykset ja yhdistysaktiivit!

Ohjelmassa on merkattu perjantai-illaksi ohjelmaksi yhdistyskatsaus johon toivotaan mahdollisimman monellta yhdistykseltä noin 5 minuutin mittainen (noin kolme PowerPoint –kalvoa) esittely viimeaikojen toiminnasta. Joten jos sinä olet ainoa yhdistyksestäsi Cygnuksella, niin voisitko tehdä pienen katsauksen tähän ohjelmanumeroon.    

Kokonaisuudessa ohjelma löytyy osoiteesta http://www.ursa.fi/c2007/ohjelma.php.    

Joten tervetuloa Artjärvelle ja ottakaa ahkerasti osaa pajoihin, kilpailuihin ja muuhun ohjelmaan, niin saamme jälleen hienon Cygnuksen ja cygnushengen.    

Terveisin:

Harri Haukka

Cygnus 2007 -tiimi