Kokouksen puheenjohtajina ovat meteorijaoston vetäjä Marko Toivonen sekä radiohavaintoryhmän vetäjä Markku Nissinen.
Leonidimaksimi lähestyy vääjäämättömästi! IMO:n International Leonid Watchin aktiivinen maailmanlaajuinen tarkkailu alkaa jo tänä vuonna. Todelliset meteorimyrskyt osuvat vuosille 1998 ja 1999. Viimeisimpien tutkimustulosten mukaan todella voimakas maksimi saattaa esiintyä jo vuonna 1998. Näin ennustaa Peter Jenniskens Amesin tutkimuslaitoksesta. Hänen ennusteensa ovat olleet ainakin tähän mennessä luotettavia.
Ursan piirissä on jo aikaisemmin keskusteltu mahdollisuudesta järjestää leonidien havaintomatkat vuosina 1998 ja 1999 kunnolliseen havaintopaikkaan. Suomesta ei pysty tehokkaasti havaitsemaan ainakaan nyt ennustettua (super?) maksimia vuodelle 1998. Myös marraskuun sääolosuhteet ovat Suomessa epävakaat, joten pilvisyyden mahdollisuus on (liian) suuri.
Alustavasti on suunniteltu Japania vuoden 1998 matkakohteeksi. Vuonna 1999 hyvä havaintopaikka on ennusteiden mukaan Etelä-Euroopassa. Nyt on tarkoitus keskustella siitä, että löytyykö kiinnostusta. Jos vastaus on myönteinen, niin alamme järjestellä matkaa ja ottaa yhteyttä paikallisiin tähtiyhdistyksiin kohdemaassa.
Havaintokautena 1995-96 tapahtui paljon mielenkiintoista. Monocerotidimaksimi esiintyi ennustettuun aikaan marraskuussa. Valitettavasti tätä hienoa näytelmää ei pystytty Suomessa havaitsemaan visuaalisesti vaikeiden sääolojen vuoksi kovasta yrityksestä huolimatta. Onneksi kuitenkin radiohavaintoja maksimista onnistuttiin Suomessa tekemään.
Viime vuonna suomalaiset havaitsijat kunnostautuivat löytämällä mahdollisen uuden meteoriparven, joka ristittiin marras/joulukuun draconideiksi.