Viimeisinä muutaman viikkona on muiden kiireiden ohessa koettanut väsätä Ursa Minor -juttuja ja ideoida vähän lehdelle sisältöjä. Kun perjantaihin mennessä myös lehden tarkastusvaihe oli ohitse, niin nyt viikonloppuna on ollut vähän tyhjä olo, mihin seuraavaksi tarttua.
Tämänkertaisen lehden saldoksi muodostui yöpilviyhteenvedon kakkososa, kolme lyhyttä juttua Kuu-planeetta-komeetta-asiaa (näkyviä, tulevia komeettoja sekä syksyn komeettahavaintoja) sekä meteoripalstalle yksi graafi kuvateksteineen plus lopuksi Ursa Minorin kehitysohjelmasta ja lehden tilaamisesta.
Lehteä siis yritetään kehittää. Varsinkin sisällön kehitystyö on sellaista, jossa useamman ihmisen, mukaanlukien päätoimittaja, pitäisi nähdä vaivaa. Minusta on menty hyvään suuntaan. Toivon, että omat ideani ja ehdotukseni herättävät muissa kirjoittajissa uusia ajatuksia.
UMI 5/2008 oli minusta monipuolisuudessaan jo melko loistava esimerkki. Nyt tämä kuutosnumero on vähän ”perinteisempi”, vaikka on siellä mm. kuulumisia yhdeltä yhdistykseltä ja yksi erillinen artikkeli Harri Haukalta EPSC-kokouksen annista.
Juttujen kielellisen tason kehittäminen on aika pitkäjännitteistä työtä. Ja koska meillä ei ole varmaa ammattitoimittajaan, on vakiokirjoittajien kehitettävä itse osaamistaan. Jo pelkästää juttujen rakenteellinen muuttaminen, mm. pilkkomalla jaostojen juttuja erillisiksi, auttaa jo helppolukuisuuteen.
Jotenkin toivoisi, että jaostoväki näkisi lehden edelleen omakseen ja ideoisi ja osallistuisi sen tekemiseen. Tiettyä muutosväsymystä on ollut ilmassa niiden toissavuotisten kähinöiden jälkeen. Kyllä lehdellä on edelleen paikkansa.
Aika paljon korjausvaiheessa löytyi korjattavaa ja korjausehdotuksia. Jopa fiksun taiton kanssa saamiseksi joutuu neuvomaan. Monta kertaa ensimmäisessa ehdotuksessa kuvat ja tekstiä on paikoin vähän oudosti. Mutta pienellä vuoropuhelulla noita fiksataan.
Ilmaisjakelukin on jollain mallilla. Ensi viikolla pitäisi jo tarkastuttaa Ursan jäsenyys niiltä, jotka vetäjät ovat katsoneet ilmaisen vuosikerran ansainneen. Pyritään vähän siihen, että jaostoihin osallistumista ja niiden auttamista kannustettaisiin.