Tämä projekti oli jo päässyt vähän unohduksiin, kunnes projektilta tuli käyttäjille sähköpostikirje. Päätin taas käydä kurkkaamassa, mitä eläintarhaan kuuluu.
Olen vissiin aikojen mittaan luokitellut noin nelisentuhatta galaksia GalaxyZoolle. Viime aikoina kyllä ei ole tullut käytyä projektin sivuilla ollenkaan, saati lueskelemassa heidän blogiaan tai foorumiaan. Ei sen puoleen ei varmaan paljon aikakaan olisi ollut.
Sähköpostiin tullut kirje kertoi mm. että GalaxyZoon tuloksista on julkaistu jo kuusi paperia. Uutisia tihkui myös uudesta GalaxyZoo 2:sta, jossa galakseille tehdään tarkempaa luokittelua.
Pitihän uuden projektin demo käydä katsomassa, mutta ennen kuin pääsi sisään, piti vastata kyselyyn, jossa udeltiin mm. motivaatiota osallistu hankeeseen, ja onko se vaikuttanut joten omaan kiinnostukseen tähtitieteestä. No, itselle nämä hankkeet ovat enempi tai vähempi hauskaa ja hyödyllistä välipuuhaa, jossa motivaationa on lähinnä se, että voi osallistua tutkimukseen jotenkin.
Samalla tuli myös piipahdettua vanhassa Zoossa, ja totesin, että siihen oli rakennettu pari mielenkiintoista sivuprojektia. Toisessa tunnistetiin tarkemmin sulautuvia ja vuorovaikuttavia galakseja. Niiden tunnistuksessa kun erilaisia virhemahdollisuuksia. Toinen sivuhanke taas luokitteli epäsäännöllisiä galakseja. Kävin parisensataa galaksia tökkimässä kummankin nettisivuilla.
Tunnistelin myös vanhan Zoon galakseja muutamia. Siellä varmaan mennään jo useampaa kierrosta niistä miljoonasta galaksista vai mitä niitä kaikkiaan olikaan.
Pitänee joskus perehtyä tarkemmin ja kirjoittaa vaikka Ursa Minoriin. Jahka tuo GalaxyZoo 2 avautuu, niin voisi uutisoida ainakin jaostouutisissa.