Tulin viimein liittyneeksi maailman suurimpaan muuttuvien tähtien havaitsijoiden yhdistykseen AAVSO:iin eli American Association of Variable Star Observersiin. Täytyy sanoa, että yhdistyksessä osataan kyllä antaa uuden jäsenen kokea olevansa tervetullut.
Olen roikkunut useamman vuoden AAVSO:n ja toki oman kansallisen muuttujaryhmänkin havaitsijana. Viime aikoina vanha ”rakkauteni” muuttujiin on kasvanut, olenhan alun perin aloittanut säännöllisen havaitsemisen juuri muuttujista joskus vuonna 1975.
Viime aikoina aktiviteettini AAVSO:n suuntaa on kasvanut sen verran, että koin velvollisuudekseni maksaa jäsenmaksun, enkä olla vain vapaamatkustajana käyttämässä yhdistyksen verkkopalveluita ja saaden säännöllisiä vuotuisia kirjeitäkin yhdistykseltä, jotka varmasti maksavat nekin. Toki yhdistys tekee myös hienoa työtä tutkiessaan harrastajien mahdollisuuksia osallitusa tutkimustyöhän ja sellaista kannattaa rahallisesti tukea.
Harkinta kesti tovin ja piti selvitellä helppo tapa maksaa maksu Euroopan ulkopuolelle. AAVSO hyödyntää PayPalia, joten luottokortilla homma onnistui.
Meillä muuttujaryhmässä taitaa olla jo useampiakin jäseniä ja oli itsekin oikeus ja kohtuus liittyä mukaan.
Se kuitenkin yllätti positiivisesti, miten uuden jäsenet otetaan vastaan. Sitä tuntee itsensä ihan tärkeäksi. Melko nopeaan tahtiin maksun rekisteröitymisen jälkeen oli vahvistus, jotta saattoi olla varma että raha oli mennyt perille. ”Membership Director” Mike Simonsen otti henkilökohtaisesti yhteyttä. Olisi varmaan jutellut puhelimitsekin, mutta aikaero tuottaa oneglmansa ja hän tyytyi sähköpostamaan, mutta sekin oli mainiota.
Nyt kuun puolivälissä tuli uuden jäsenen pakettikin jo. Siinä oli mukana myös hieno jäsenyys sertifikaatti. Taitaa olla vähän amerikkalaista tyyliä tuo, mutta ihan hauskaa sinänsä.
Kyllähän jäsenyydellä saa erinäisiä etujakin. Mm. AAVSO:n robottiteleskoopiiverkosto on käytössä. Pientä sählinkiä näytti olleen mun jäsenyyden rekisteröitymisessä WWW-palveluun, mutta tuo johtui sknadinaavisten aakkosten kanssa tulleista ongelmista. Niinpä niin, jenkkeissä järjestelmät tuntevat vieläkin huonosti erikoisaakkosia 🙂
Mutta kaiken kaikkiaan hieno juttu!