Kun huhtikuussa jaostoille ja muillekin Ursan toimijoille saatiin käyttöön wiki-alusta, tuli harrastajien käyttöön vallan tehokas sisällöntuottamisen työkalu.
Muutamat jaostot ja ryhmät ovat jo ottaneet työvälineen laajempaankin käyttöön, myrskybongarit lienevät näistä pisimmällä. Mutta miten saataisiin isompi joukko osallistumaan?
Myrskybongareiden ohella mm. Cygnus-tiimi on käyttänyt välinettä kohtuullisen laajasti järjestelymuistiinpanojen laatimiseen. Jaostotoimikunnalla on omia arkistoja wikissä ja pari muutakin jaostoa on kokeilleet wikin käyttöä.
Ensimmäinen projekti, jonka vuoksi wikin asennusta kiiruhdettiin, oli havaintovälinejaoston rakenteluopas-projekti. Se ei kuitenkaan ole oikein nytkähtänyt liikkeelle, koska sen olemassaolosta ei laitepäivien lisäksi juuri ole puhuttu.
Opas on sen verran vähän edistynyt, että Kankareen Vesa alkoi huolestua, että onko koko juttu hylätty. No, eihän se ole. Asiasta pitäisi vain tiedottaa laajemmin ja innostaa väkeä mukaan. Rinnakkaisena projektina aletaan kasailla myös tähtivalokuvausopasta. Vesa yrittää omalta osaltaan antaa panosta näille projekteille.
Joku voisi heti väittää, että syy on siinä, ettei Ursan wikiin ole vapaata pääsyä kirjoittamaan ilman salasanaa. Sanon suoraan, että minä en tuohon usko. Pikemminkin ongelma on siinä, että monikaan sellainen jaostolainen, jolla olisi annettavaa projekteille, ei ole kovin tietotekniikkaorientoitunut. Ja vaikka wiki on helppo väline, uuden työkalun käyttöönotto sisältää aina pienen aloituskynnyksen.
Wiki varmaan tulee puheeksi Cygnuksella moneen otteeseen. Pitää vain rohkaista väkeä osallistumaan. Ja toisaalta, työkalun olemassaolon kertominen ei välttämättä riitä, vaan pitää sopia, kuka tekee ja milloin suunnilleen. Ja miten hommia tehdään yhdessä verkkoon.