Siriuksen observatorioissa on tehty monia kansainvälisestikin merkittäviä havaintoja.
Asteroidit
Nyrölän observatorion valmistuttua 1990-luvun lopulla havaintotoiminnassa keskityttiin uusien asteroidien löytämiseen ja löydettiinkin kaksi aiemmin tuntematonta taivaankappaletta. Asteroidi (22978) Nyrölä löydettiin 1999-11-14 ja (103422) Laurisirén 2000-01-09. Ensimmäinen nimettiin löytäjiensä ehdotuksesta Nyrölän observatorion ja toinen Siriuksen perustajan ja pitäaikaisen sihteerin Lauri Sirénin mukaan.
Eksoplaneetat
Siriuksen nimissä on mailman ensimmäinen harrastajien tekemä eksoplaneettahavainto. Illalla 16.9.2000 Nyrölän observatoriossa valmistauduttiin havaitsemaan 150 valovuoden päässä olevaa planeettaa. Planeetan oli ennustettu kulkevan tähden HD209458 editse ja samalla himmentävän hivenen tähden valoa. Tämä Jupiterin kokoinen kaasuplaneetta kiertää tähteä 3.5 vuorokauden välein ja on aina 3 tuntia kierroksellaan tähden edessä. Aiemmin ylikulkuja oli havaittu vain muutaman ammattiobservatorion toimesta. Yksittäisistä kuvista ei voinut nähdä planeetan ylikulkua. Kaikki 866 kuvaa piti käsitellä ja jokaisesta piti mitata kirkkaan tähden lisäksi useamman himmeän tähden kirkkaus referenssikirkkauden määrittämiseksi. Vielä tämän jälkeenkään ylikulku ei ollut selvästi näkyvissä vaikka viitteitä siitä jo näkyikin. Vasta jokaisen kymmenminuuttisen ajanjakson kuvien keskiarvon laskemisen jälkeen kohinan seasta paljastui selvä valokäyrä, josta planeetan ylikulku oli selvästi näkyvissä. Olimme onnistuneet liki mahdottomana pitämässämme havaintoyrityksessä ja olimme ensimmäisinä tähtiharrastajina maailmassa havainneet eksoplaneetan ylikulun!
Gammapurkaukset
Gammapurkaukset ovat maailmankaikkeuden suurimpia räjähdyksiä sitten alkuräjähdyksen. Noin vuosikymmenen mittaisen yrittämisen jälkeen Arto Oksanen löysi gammapurkauksen GRB071010B jälkihehkun 11.10.2007. Kuvassa viivoilla merkityn kohteen kirkkaus 17.5 magnitudia. Etäisyyttä hehkun aiheuttaneeseen räjähdykseen on noin 7 miljardia valovuotta. Havainnot Hankasalmen etäkäytettävällä teleskoopilla alkoivat vain 15 minuuttia sen jälkeen, kun NASAn Swift-satelliitti oli havainnut gammavälähdyksen avaruudessa. Havainto sai paljon julkisuutta eri mediossa ja Arto palkittiin erityisellä AAVSO:n GRP palkinnolla.
Muuttujahavainnot
Nykyisin muuttujahavaintoja tehdään pääasiassa Hankasalmen etäkäytettävällä observatoriolla. Havaitseminen on yleensä ns. aikasarjahavaintoja, jossa samasta kohteesta otetaan peräkkäin kymmeniä tai satoja kuvia. Kuvista mitataan tähtien kirkkaudet ja tuloksista piirretään valokäyrä.
Tabbyn tähti
Yksi mielenkiintoisimmista tähtitaivaan mysteereistä on Joutsenen tähdistössä sijaitseva Tabbyn tähti, KIC 8462852. Tähden valokäyrä eroaa kaikista muista tunnetuista tähdistä, eikä kirkkausvaihteluiden syytä tunneta. Selitykseksi on ehdotettu mm maan ulkopuolisen sivilisaation tähden ympärille rakentamaa megastruktuuria.