Apuraha Paavolan tähtitornin parannukseen

Arvoisat tähtiharrastajat

Tähtitieteellinen yhdistys Arktos ry, eli tuttavallisemmin Oulun Arktos, on saanut Jenny ja Antti Wihurin rahastolta apurahan Paavolan tähtitornin kunnostamiseksi yleisönäytösten mahdollistamiseksi. Apuraha on suuruudeltaan 27 500 euroa. Oulun Arktos kiittää suuresti Wihurin rahastoa apurahan myöntämisestä.

Apuraha on yhdistykselle merkittävä, sillä Puolivälinkankaan tähtitornin poistuttua käytöstä yleisönäytökset eivät ole olleet mahdollisia ja siksi yhdistyksen tulonlähteet ovat romahtaneet. Olemme niukalla budjetilla saaneet kahtena edellisenä kesänä talkoovoimin kuitenkin kunnostettua tornia harrastelijoille soveltuvaan käyttökuntoon, ja siitä iso kiitos teille jäsenille. Nyt voimme apurahan turvin jatkaa työtä ja kunnostaa Paavolan tähtitornista nykyaikaisemman ja turvallisen ympäristön, jotta myös vierailijakäynnit ja yleisönäytökset onnistuvat tulevaisuudessa.

Järjestämme tulevana lauantaina 12.10. klo 17 pienimuotoisen tilaisuuden apurahan kunniaksi Paavolan tähtitornilla. Samalla ensikertalaiset voivat käydä tutustumassa torniin. Tilaisuudesta voi myös noutaa yhteiskirjatilauksen kirjat. Lauantai-illan sääennustus lupaa kirkaita kelejä, joten hämärän tultua halukkaat voivat jäädä myös havainnoimaan. Illan kohteista voidaan yrittää havaita komeetta C/2023 A3, joka laskee kuitenkin jo klo 20 aikaan.

Tilaisuuteen osallistuvilta toivotaan ilmoittautumista sähköpostitse jakelulistalle lähetettyyn viestiin.

Ystävällisesti

Jaakko Visuri

Puheenjohtaja

Arktos ry

Jenny ja Antti Wihurin rahasto sosiaalisessa mediassa:
https://x.com/wihurinrahasto
https://www.instagram.com/wihurinrahasto/
https://www.facebook.com/wihurinrahasto/